NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Service-ul auto al lui Olariu la un pas de a intra în legalitate! Municipalitatea respinge acuzele politicianului local!

Consilierul local Sorin Olariu a reușit să-și rezolve în mare măsură documentația necesară obținerii acordului teritorial de funcționare pentru societatea pe care o deține și care operează un service auto aflat în curtea locuinței acestuia. Pentru acest lucru, Olariu a schimbat destinația unor imobile deținute, prin modificarea autorizației de construire, astfel încât să apară că acele clădiri vor fi folosite pentru un atelier de reparații auto.

Deoarece zona în care locuința consilierului local are o limitare prin Planul Urbanistic General, politicianul local a fost nevoit să ceară acordul de funcționare pentru spații de până la 200 de metri pătrați, în acest sens separând unul dintre spații cu un perete.

Cu toate acestea, din cauză că de la dosarul depus lipsea o schiță a imobilelor ce au destinația schimbată, solicitarea de obținere a acordului teritorial de funcționare i-a fost refuzată, până la completarea dosarului. Din această cauză, Sorin Olariu a acuzat ieri seară, în direct la Actualitatea TV, că primarul Marius Pintilie a dat ordin să nu primească documentul solicitat. Mai mult, Olariu a acuzat și că funcționarul public care s-a ocupat de dosarul său, l-a respins deoarece pleca în concediu și nu avea timp să-l analizeze.

„Am primit un răspuns de la doamna respectivă, iar soția mea s-a deplasat la Primărie, deoarece eu eram plecat. I-a demonstrat doamnei respective că aveam certificat fiscal valabil, fapt pe care dumneaei nu l-a văzut. Schița o putea cere sau o putea copia din dosarul autorizației de construcție și mai era ceva care era tot în dosar. Și acum eu Olariu Sorin Costel ce pot să înțeleg? Că ce? Că primarul Marius Pintilie a dat ordin ca eu să nu primesc acest acord. Data trecută pentru o copie de buletin nu m-a sunat nimeni și documentul a fost datat cu pixul în ultima zi, ca eu să nu pot reacționa. Adică se vede de la mare distanță că se încearcă blocajul. Și încă un amănunt e acela că în discuția soției mele cu acea doamnă, a întrebat-o: Cum puteți să spuneți că nu aveți documentele dacă ele sunt la dosar? Singurul document care lipsea era o schiță, care se putea lua din alt dosar, dar puteau să mă sune. Dar se vede clar că nu s-a vrut. Doamna respectivă a răspuns că: Am fost în concediu și n-am avut timp să studiez și vedeți teancul ăsta de dosare, 30-40, le-am dat la toate respins că nu am avut timp să le studiez”, a declarat consilierul local Sorin Olariu în emisiunea „În Obiectiv”, difuzată de Actualitatea TV.

Advertisements
  

La aceste acuze a răspuns, în conferința de presă de astăzi, Claudiu Bodoașcă, administratorul public al Municipiului Pașcani. Acesta a declarat că Sorin Olariu pune presiune pe funcționarii publici și că acuzele sale nu sunt adevărate. Bodoașcă a mai declarat că Olariu ar trebui să mulțumească funcționarilor publici care l-au ghidat pentru a intra în legalitatea cu afacerea sa, astfel încât în cazul unui control acesta să poată să doarmă linștit.

Advertisements

„Domnul Olariu continuă să dezinformeze, cum o face de atâția ani. Eu mă bucur totuși că face pași concreți pentru a intra în legalitate. Este la un pas de a intra în legalitate, nu este vorba că i se pun piedici. Așa cum am spus-o acum 5 ani sau 6 ani de zile, societatea lui funcționa în ilegalitate. Știți că m-a amenințat că mă dă în judecată de 2 ori?N-a făcut asta niciodată. Tocmai din acest motiv, pentru că știa că funcționează ilegal. Acum am verificat, în urma declarațiilor apărute în spațiul public, este la un pas de a intra în legalitate. Pe data de 18 noiembrie a depus din nou documentele solicitate, dar incomplete. Mai are de adus o schiță prin care să declare spațiul în care își va efectua activitatea de service auto. A făcut acea schimbare de destinație, a adus avize de la DSP, ușor, ușor intră în legalitate. Cred că trebuie să ne mulțumească, să mulțumească administrației locale că reușește și l-a îndrumat să intre în legalitate. Să poate dormi liniștit pe viitor, că nimeni nu va putea să-i conteste activitatea pe care o desfășoară acolo, indiferent ce instituție a statului va veni. În ceea ce privește acuzele aduse doamnei de la acel compartiment, se pare că nu sunt adevărate acuzațiile. Doamna are martori, colegii de birou, care spun că nu a avut loc acea discuție pe care dumnealui a lansat-o în spațiul public. E adevărat că doamna a fost o perioadă în concediu medical, dar asta nu înseamnă că a refuzat să elibereze autorizații. A revenit din concediu, a continuat să elibereze avize de funcționare acolo unde documentele au fost complete, s-au cerut clarificări, așa cum a fost și la domnul consilier. Cred că domnul consilier face o presiune ținând cont de funcția domniei sale, face presiune pe funcționari să încalce cumva legea, să nu vadă că îi lipsesc anumite documente de la documentația pe care a depus o în vederea obținerii avizului de funcționare. Dar repet, domnul Olariu indirect a recunoscut că a funcționat până acum în ilegalitate, pentru că am văzut astăzi, am verificat și am văzut că are acel proces verbal final de recepție la terminarea lucrărilor de schimbare a destinației a spațiilor din garaje în service auto. Da, ce spuneam de acum 5 sau 6 ani de zile, spunem treaba asta și domnul Olariu mă amenința că mă dă în judecată și nu a făcut-o”, a declarat Claudiu Bodoașcă, administratorul public al Municipiului Pașcani.

Menționăm că NewsPascani a scris în toamna anului trecut despre faptul că municipalitatea i-a respins solicitarea emiterii acordului de funționare societății consilierulul local Sorin Olariu și că service-ul său auto funcționa ilegal. Din acest motiv, politicianul a început o campanie de calomniere a jurnaliștilor pe rețelele de socializare, situație ce a ajuns în fața judecătorilor pășcăneni. Pe 13 decembrie anul curent este programat ultimul termen al acestui proces în care NewsPascani și jurnaliștii afectați au solicitat despăgubiri totale de 75.000 de lei.

Advertisements
Advertisements

Related posts

Tren privat pe ruta Iași-Suceava. Distanța, parcursă în mai puțin de două ore

Redacția

Alocaţiile pentru copii se majorează de astăzi. Plata aferentă lunii aprilie se va face în mai

Redacția

Primăria organizează licitație pentru dezinsecție și deratizare la finalul lunii mai

Redacția
Încarcă...