RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Senatul a votat! Inchisoare de la 2 la 7 ani pentru cei ce omoara si chinuie animale

Marti, 1 noiembrie 2016, plenul Senatului a aprobat amendamentul voluntarilor MDPA de marire a pedepselor pentru cei ce chinuie si omoara animale. Amendamentul la legea nr. 205/2004 privind protectia animalelor a fost aprobat in forma initiala, fara alte amendamente de modificare. In consecinta, pedeapsa pentru cei ce omoara si chinuie animale este de 2-7 ani.

 

„Art. 52

  

 

 

(1) Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani:

 

 

a) uciderea animalelor, cu intentie, fara drept;

 

b) practicarea tirului pe animale domestice sau pe animale salbatice captive;

 

c) organizarea de lupte intre animale sau cu animale;

 

d) folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea;

 

e) ranirea sau schingiuirea animalelor;

 

f) interventii chirurgicale destinate modificarii aspectului unui animal sau altor scopuri necurative cum ar fi codomia, cuparea urechilor, sectionarea corzilor vocale, ablatia ghearelor, coltilotul ciocului si dintilor;

 

 

(2) In cazul condamnarii pentru una dintre infractiunile prevazute la alin (1), instanta dispune ca pedeapsa complementara interdictia de a mai detine animale pentru o perioada de la 5 la 10 ani.”

 

 

Amendamentul mai prezinta faptele care se sanctioneaza cu inchisoare de la 3 la 10 ani, masuri de confiscare, precum si amenzile pentru contraventie de la 5000 la 10000 lei. Urmeaza comisiile din Camera Deputatilor. Din pacate, timpul nu va mai permite sa intre in acest legislativ si vom astepta noua componenta a Camerei Deputatilor de dupa alegeri.

Citeste si: Imagini cu un puternic impact emotional! Cal maltratat in vazul tuturor! Nu este primul caz in care nimeni nu face nimic – FOTO

 

 

Marirea pedepselor pentru cei ce omoara si tortureaza animalele poate fi solutia pentru diminuarea, poate chiar stoparea, acestui fenomen infractional care a luat o mare amploare in ultimii ani. De asemenea, este de retinut ca odata cu aprobarea majorarii pedepselor, este nevoie de masuri integrate de aplicare a legii: posibilitatea de a suna la un numar de urgenta, infiintarea Politiei Animalelor cu filiale in toate judetele, oferirea de servicii veterinare de urgenta pentru animalele agresate, sanctionarea in mod real a celor responsabili de fapte de cruzime fata de animale, controale stricte la nivelul adaposturilor publice, sanctionarea abaterilor si oferirea de conditii decente animalelor gazduite acolo. Mentionam ca exista cazuri de abuzuri grave si la nivelul adaposturilor publice, sustinute din bani proveniti din bugetul local.

Sursa: bzi.ro

Related posts

Gafă de 9 milioane de lei la ApaVital

Redacția

Reținut de polițiști după ce a furat un un buldoexcavator, din curtea unei societăți din județul Iași (FOTO)

Redacția

Traficanţi prinşi de poliţişti sub acoperire cu un kilogram de cannabis în piaţă la Târgu Frumos

Redacția
Încarcă...