RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Senatul a adoptat o propunere legislativă care prevede înființarea consorțiilor pentru învățământ superior dual

Senatul a adoptat în calitate de for decizional o propunere legislativă care prevede înființarea consorțiilor pentru învățământ superior dual.

Potrivit documentului, instituțiile de învățământ superior încheie cu operatorii economici contracte de parteneriat care stabilesc drepturile și obligațiile părților, precum și costurile asumate de parteneri.

Operatorii economici care încheie contracte de parteneriat cu instituțiile de învățământ superior pentru organizarea și desfășurarea formei de învățământ superior dual beneficiază de facilități la plata impozitelor, taxelor și contribuțiilor datorate bugetului de stat, bugetului asigurărilor sociale, bugetelor fondurilor speciale sau bugetelor locale.

Senatorul PNL Monica Anisie, unul dintre inițiatori: Practic, un elev va putea urma în sistem dual școlarizare continuă de nivel 3, 4, 5, 6 până la inclusiv programe de master profesional. Proiectul de lege clarifică sprijinul pe care statul român îl va oferi tuturor angajatorilor care se implică în formarea profesională a tinerilor români.

  

Reporter: Actul normativ a fost susținut și de reprezentanții AUR.

Rodica Boancă, senator: Învăţământul dual este o ramură a învăţământului profesional în care, practic, societatea economică a unei țări își asumă să promoveze și să susțină viitorii oameni calificați pentru a presta meseriile de care România are nevoie.

După absolvirea studiilor, instituția de învățământ superior eliberează o adeverință care atestă perioada în care studentul a desfășurat activități de învățare prin muncă.

radio romania

Related posts

Liceul „Nicolae Iorga”: 12 elevi au absolvit „Școala de programare”

Redacția

Elevii de nota 10 de la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat vor fi premiaţi de Primăria Iași şi ISJ

Redacția

Noul an școlar ar putea fi complet schimbat. Fără semestre și fără teze, propune Ministerul Educației. Ce spun părinții

Redacția
Încarcă...