RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Comunicate de Presă

Senatorul Vasile Toma (PSD):”Până și băncile, atât de favorizate, nu dau “doi bani” pe Guvernul ORBan”

Printr-un comunicat de presă transmis mass mediei, senatorul PSD Vasile Toma, critică Guvernul Orban că nu susține clar încercările românilor de a reporni economic. El susține că “Până și băncile, atât de favorizate, nu dau “doi bani” pe Guvernul ORBan.”

Iată comunicatul de presă:

Cum este sa avem un guvern “VASAL” al sistemului bancar?

IPOTECA legală mobiliară asupra UNIVERSALITĂȚII de bunuri mobile sau imobile, PREZENTE ori VIITOARE. Asta se cere întreprinzătorilor pentru a “beneficia” de credite garantate  (impropriu-zis) de guvern.

  

Vedem ca garanția de 80%, de 90%, acordată de guvern teoretic, are de fapt valoare ZERO!

Plus dobânzile foarte mari (cele mai mari din UE) pe care le plătește acest guvern pentru propriile împrumuturi.

Acum, cand romanii incearca sa repornească economia, cand firmele romanesti sunt subcapitalizate crunt, cand veniturile populatiei si incasarile firmelor sunt la pamant, cand Șomajul ajunge la cote alarmante, Guvernul ne cere răbdare pentru ca va institui masuri, facilitati etc..

Dar, în fapt, introduce fel si fel de taxe mascate care îngreunează si mai mult activitatea economica (ex.: obligativitatea asigurării de măști, termometre etc. in sarcina întreprinderilor care au “curajul” sa repornească activitatea).

Guvernul introduce obligații suplimentare pe cheltuiala celor pe care i-a inchis sau carora le-a suspendat activitatea economica!

Desi suntem o tara medie ca mărime in UE, avem un guvern mediocru, instalat in varful piramidei unei administrații care ne transforma intr-o tara mica prin “idealurile” de dezvoltare ale acestui aparat functionaresc politizat excesiv si supraponderabilizat (cu mii de angajari politice, suplimentare, in ultimele luni, in posturi pentru care profesionalismul a fost ultimul criteriu de selecție).

Este relevant ca nivelul dobânzilor pe care le plătește acest guvern pentru credite de la bancile “stăpâne” sunt cele mai mari dobânzi din Uniunea Europeana.

De asemenea, relevant este ca bancile nu dau nici macar “doi bani” pe acest guvern. Asta pentru ca acele garanții acordate de stat au valoare ZERO! De ce spun asta?

Iată explicația:

Pentru creditele/liniile de credit destinate finanțării capitalului de lucru, instituția de credit, banca, solicita constituirea următoarelor tipuri de garanții:

-IPOTECA legală mobiliară asupra UNIVERSALITĂȚII de bunuri mobile sau imobile, PREZENTE ori VIITOARE, afectate activității beneficiarului, inclusiv fondul de comerț și stocurile, ipotecă legală asupra soldurilor creditoare ale TUTUROR conturilor deschise de beneficiarul programului la instituția de credit finanțatoare.

Astfel, acest guvern vasal al sistemului bancar vrea ca si cetatenii romani, intreprinzatorii romani, sa ii devină colegi de sclavie.

Cabinet senator Vasile Toma

Iasi, 20 mai 2020

Related posts

Proiectul Erasmus + „Formare europeană pentru tehnica viitorului”, derulat de Colegiul Tehnic CF „Unirea” din Pașcani, a ajuns la final

Redacția

Maricel Popa, președintele PSD Iași: 30 de miliarde de motive pentru a cere explicații de la Orban, Chirica și Alexe! (P)

Redacția

Colegiul ”Mihail Sadoveanu”: Scrisoare de mulțumire!

Redacția
Încarcă...