NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Comunicate de Presă

Senatorul Vasile Toma: Criza economica ce se instalează deja este in responsabilitatea unui guvern care pică zilnic examenul de competenta

Dupa criza sanitara, pe care o vom depasi datorita eforturilor fiecarui roman, criza economica va afecta nivelul de trai, din cauza guvernului.

Este foarte grav că actualul Guvern este lipsit total de predictibilitate – anunță măsuri și planuri economice pe care nu le mai pune niciodată în practică sau le pune prea târziu.
Pana la decontarea politica, in alegerile urmatoare, decontarea pierderilor economice cade, din nefericire, in sarcina romanilor, a cetatenilor si a firmelor.

Nivelul de trai al românilor se prăbușește din cauza nepriceperii guvernării PNL de a sprijini economia.

✏️ Prețurile bunurilor de strictă necesitate-alimente, medicamente, utilități-au crescut în medie cu 10%, cu mult mai mult decât rata inflației pe luna mai, de 2,3%, care a fost influențată de scăderea prețului internațional al petrolului în pandemie.
Pentru prima dată, în ultimul deceniu, puterea de cumpărare din aprilie a fost mai mică decât anul trecut (-0,5%).

✏️ Scumpirile, în special ale bunurilor și serviciilor aflate în coșul de consum-alimente, medicamente, utilități – sunt mai mari, ca medie, decât cei 10% cu care, eventual, s-ar majora pensiile, în viziunea guvernului PNL.
Odată cu liberalizarea, urmează scumpirea utilităților – gaz și curent electric.

✏️ Carburanții au început să se scumpească din nou, odată cu reluarea activității din cauza avansului prețului petrolului dar si a lipsei de concurenta reala din tara noastra.

✏️ Trei români din 10 câștigă mai puțin cu 30%, față de perioada anterioară pandemiei.

📌 Un studiu independent (sursa: profit.ro) arată că angajatorii din România anticipează concedieri masive în următoarele luni; 22% au în plan reduceri de personal.

✏️ Șomajul se extinde și-n corporații.
În lipsa mult-anunțatului Plan de relansare economică 2 din 10 corporatiști riscă să-și piardă locul de muncă.

🔒 Nici până acum Guvernul PNL nu a fost în stare să vină cu Planul de relansare economică pe care l-a anunțat la finalul lunii martie și despre care promitea la un moment dat că îl va prezenta la 1 iunie.

Advertisements

Related posts

Senatorul Vasile Toma (PSD):”Până și băncile, atât de favorizate, nu dau “doi bani” pe Guvernul ORBan”

Redacția

Preşedintele CJ Iaşi suspendat din funcţie prin ordin al prefectului Dan Cârlan

Redacția

O campanie inedită de promovare a rolului educației și al învățării unei meserii inițiată de elevii Liceului Teoretic „Ion Neculce” din Târgu Frumos

Redacția
Încarcă...