NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Senatorii au stabilit termene clare pentru finalizarea Autostrăzii Unirii

Senatul a votat marți un proiect important cu privire la o autostradă mult așteptată, Autostrada Unirii. Senatorii au adăugat și un amendament pentru această ordonanță.

În cursul zilei de marți, Plenul Senatului României au votat Legea de aprobare a OUG nr.105/2020, însoțită de un amendament care stabilește termene pentru finalizarea propriu-zisă a construcției.

Autostrada Unirii cuprinde două tronsoane de autostradă: Autostrada Târgu Mureş – Târgu Neamţ şi Autostrada Târgu Neamţ – Iaşi – Ungheni.

„Tronsonul Ungheni-Iași-Tg. Neamț va fi deschis circulației cel târziu la data de 31.12.2024 iar tronsonul Tg.Neamț-Tg. Mureș, cel mai târziu, la data de 31.12.2026.

  

Putem spune ca, acum, Legea Autostrazii Unirii are un scop bine definit pentru ca proiectul de infrastructura cel mai dorit de toti moldovenii are termene clare de finalizare.

Guvernul României, actual sau viitor, indiferent de ce partid(e) este sustinut, are obligația legala de a finaliza autostrada la data stabilita clar prin lege.

Sunt convins ca si colegii deputati vor vota, cu celeritate, acest amendament.

Surpriza amara a venit de la senatorii USR deoarece nu au votat “pentru” ci s-au abținut.” , se arată într-un comunicat de presa remis de senatorul Vasile Toma, de la PSD.

Reamintim că autostrada Târgu Mureș-Iași (A8), denumită și Autostrada Unirii, va avea o lungime de 310 km, la un cost estimat de 4,07 miliarde de euro.

Advertisements

Related posts

Bani sunt, dar nu există voință! Locurile de joacă din Pașcani lăsate de izbeliște de Primărie

Irina Gherasim

Dotări noi la Spitalul Municipal Paşcani: achiziția de aparatură medicală modernă va fi aprobată luni

Ema Roman

Doi candidați pentru postul de secretar al Primăriei municipiului Pașcani! Iată cine îi face concurență favoritei primarului Pantazi!

Marius Parteni
Încarcă...