NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Comunicate de Presă

Senator Vasile Toma: SOS siguranța locurilor de muncă și a companiilor: măsurile și programele de sprijin propuse de PSD

În aceste momente fără precedent, devine absolut vitală orice măsură care poate susține în mod dovedit eficient și imediat mediul economic românesc. Nu mai există timp pentru „o să…”, sintagma devenită sloganul etern în guvernarea liberală, care, de la o zi la alta, produce și mai multe pierderi de locuri de muncă și dezechilibre economice din ce în ce mai grave cu efecte dezastruoase atât pe termen imediat, cât și lung.

Tocmai de aceea, este necesar să se intervină și să se acționeze ACUM, când încă nu este prea târziu. Interesele de putere și de grup ale actualei guvernări, din ce în ce mai nocivă, trebuie să se oprească și, în cel de-al 99-lea ceas, să se conștientizeze că, fără măsuri clare de sprijin, vom avea o țară în care șomajul, falimentul și distrucția economică vor fi la ele acasă.

Astfel, conștient de toate aceste riscuri și nevoi imediate, de maximă urgență, PSD vine cu următoarele măsuri de sprijin pentru companii și angajații lor, rezultate în urma consultărilor cu partenerii sociali:

  1. Programul de 2 miliarde de euro pentru companii strategice ce constă în împrumuturi acordate de stat, garantate cu acțiunile companiilor din domeniile strategice, cum ar fi energie, comunicații, farma, etc.
  2. Granturi de 200.000 de euro pentru IMM-uri, un program pe 4 ani, în limita a 2 miliarde de euro, care se acordă pentru investiții în sectorul de producție.
  3. Programul Start-Up export ce constă în garanții guvernamentale de până 100%, prin Eximbank, cu un plafon de 10 miliarde lei, care se acordă pentru menținerea activității curente, inclusiv pentru șomajul tehnic și pentru creșterea capacității de export pe piețe țintă.
  4. Credite cu dobândă fixă pentru IMM-uri, astfel, BNR va acorda credite cu dobândă 0% băncilor comerciale care vor da credite IMM-urilor cu dobândă de maxim 2%, în lei, între 3 și 10 ani, pentru capital de lucru și investiții.
  5. Program Start-Up Nation + ce constă în garanții de stat pentru creditele luate de companiile care au accesat Start-Up Nation, dar și pentru celelalte start-up-uri, prin bănci cu capital de stat.
  6. Asigurarea capitalului de lucru pentru IMM-uri, care presupune linii de credit pentru deficitele temporare ale capitalului de lucru, cu dobândă de maxim 2%, între 3 și 10 ani.
  7. Program Start-Up Nation, ediția a III-a, care constă în finanțarea a 10.000 de proiecte cu o sumă de 200.000 de lei pe proiect pentru stimularea antreprenoriatului și crearea de noi locuri de muncă.
  8. Granturi pentru companii pentru soft de e-commerce ce înseamnă granturi între 50.000 și 200.000 de euro pentru firmele cu cifra de afaceri mai mică de 1 milion de euro pentru software de e-commerce și de administrare a unei firme (ERP).

Advertisements

Related posts

PNL Pașcani: Dumitru Pantazi nu apără interesele cetățenilor și este amendat de justiție

Redacția

Plantare de puieți și vizită în Mica Bucovină în cadrul proiectului Don`t waste, save! The Earth is yours

Redacția

Lucrările de la depozitul de deșeuri din Valea Seacă au fost finalizate

Redacția
Încarcă...