NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Comunicate de Presă

Senator Vasile Toma: ”Guvernul PNL exclude Iașiul de pe harta autostrăzilor!”

Guvernul PNL exclude Iașiul de pe harta autostrăzilor! Prin anulări, amanari si termene foarte lungi, Guvernul Orban scoate autostrada Iasi-Tg. Neamt-Tg. Mureș din calendarul investitiilor.
Acum un an, presedintele tarii spunea ca A8 trebuie sa fie obiectiv strategic national. Ce constatam acum? Nici macar ca trebuie sa fie…
Este clar că PNL nu vrea conectarea la autostrada spre Vestul țării. De la bun început, pentru Guvernul actual, Iașiul nu a reprezentat o prioritate în niciun proiect. Atât în ceea ce privește infrastructura rutieră, cât și restul proiectelor din toate domeniile. Ca și cum Iașiul nu ar exista sau nu ar avea nicio importanță!
În schimb, reprezentanții PNL nu pierd niciun moment în a se folosi în campanie de tot felul de informații false, aruncând în spațiul public firimituri de adevăr și tratându-i pe ieșeni ca și cum aceștia nu ar avea propria minte cu care să judece singuri manevrele și manipulările electorale.
După ce au anulat licitația pentru construirea autostrăzii Iași- Târgu Neamt, deși erau depuse 4 oferte, cred că este mai mult decât clar că atât Ludovic Orban, cât și Lucian Bode amână intenționat termenele, inventând în schimb pretexte care frizează absurdul, care jignesc bunul-simț și ne jignesc tuturor inteligența.
Este evident, stimați ieșeni, că, în această privință, acești doi așa-zis oameni politici și de stat au un singur scop: DECONECTAREA IAȘIULUI DE LA PARCURSUL DEZVOLTĂRII ECONOMICE GENERATE DE A8.
FAPTE ȘI DOVEZI:
✅ Situația, așa cum se exploatează ea electoral:
Se anunță cu surle și trâmbițe în plină campanie că, onor! CNAIR a lansat licitația pentru actualizarea studiului de fezabilitate aferent tronsonului de autostradă Târgu Neamț – Iași – Ungheni.
✅ Situația așa cum este ea de fapt:
Potrivit calendarului de licitatie, contractul se va semna cel mai devreme în primăvara anului 2021!! În plus, perioada contractuală este nu mare, ci extrem de mare. Vorbim aici de 37 de luni pentru studiul de fezabilitate și proiectarea tehnică.
✅ Ca termen de comparație:
Contractul pentru realizarea de la 0, nu doar pentru revizuire, a studiului de fezabilitate plus proiect tehnic pentru autostrada Bacău- Brașov (care este dublu ca lungime și are și porțiuni dificile de munte) are termen de numai 27 de luni!! Ca să nu mai spun că se află deja în deulare!
Cu alte cuvinte, in cativa ani, iesenii vor privi de departe cum se circula pe autostrada Bacău-Brașov așteptând niste studii, documentații etc. .
Stimati ieseni, stimati moldoveni, judecați singur daca acest guvern este capabil sau macar vrea sa construiasca autostrada Iasi-Tg. Neamt-Tg. Mureș.

  
Advertisements

Related posts

Sfârşitul semestrului I la Colegiul Naţional “Mihail Sadoveanu”Paşcani a fost marcat printr-o manifestare culturală de înaltă aspiraţie

Redacția

IPJ IAȘI: ATENȚIE LA BUZUNARE!

Redacția

Solicit Instituției Prefectului Judeţului Iaşi implicare maximă şi rezolvarea urgentă a solicitărilor celor afectați de fenomenele meteorologice din această perioadă!

Redacția
Încarcă...