NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Semafor sau sens giratoriu în intersecţia din zona Spitalului Municipal Paşcani?

Ce variantă ar fi oportună pentru fluidizarea traficului în intersecţia de la Spitalul Municipal de Urgenţă Paşcani? Semaforizarea acesteia sau amenajarea unui sens giratoriu?

 

Consilierii locali din Comisia Economică au dezbătut astăzi proiectul care urmăreşte semaforizarea a trei intersecţii importante în Paşcani, printre care şi cea de la spital.

  

În acest context, Marius Pintilie de la PNL a venit cu propunerea amenajării unui sens giratoriu, în acea zonă, în detrimentul semafoarelor, care nu ar face altceva decât să aglomereze şi mai tare traficul, spune consilierul.

Ideea sa a fost împărtăşită şi de ceilalţi consilieri care au decis să se abţină la vot.

De asemenea, Pintilie a readus în atenţie faptul că există o Hotărâre de Consiliu Local cu indicatorii tehnico economici aprobaţi pentru un sens giratoriu la spital, hotărâre care nu a mai fost pusă în aplicare. „Abia aştept să scăpăm de titulatura Paşcaniul – oraşul cu un singur sens giratoriu, o singură intersecţie semaforizată, şi un singur sens unic”, a mai spus, cu o notă de ironie, Marius Pintilie.

Conform proiectului, semafoarele vor fi amplasate în trei intersecţii: strada Gării cu strada Ceferiştilor, strada Moldovei cu strada Grădiniţei, strada Ştefan cel Mare cu strada Grădiniţei. Pentru întreaga investiţie, municipalitatea este dispusă să ofere 477897.53 lei.

Advertisements

Related posts

Vorbe! Taxa de salubrizare și procedura de debranșare de la RAGCL, amânate de șefii Primăriei

Marius Parteni

GHIDUL ieşeanului care duce gunoiul la ghenă. Învățați să selectați deșeurile!

Redacția

“Plata gardianului” – proiect inițiat de PNL la cererea cetățenilor. Primăria pune pumnul în gura directorilor și promite suplimentarea sumelor

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site