RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Șefii și angajații Spitalului Municipal de Urgență Pașcani lăsați să lupte singuri în această criză!

Conducerea Spitalului Municipal de Urgență Pașcani și angajații instituției sunt nevoiți să se descurce singuri în această situație critică. Discuțiile din Consiliul Local de astăzi, nu s-au încheiat cu nici o măsură sau recomandare care să vină în sprijinul unității medicale.

Propunerea PNL de achiziție a unui aparat de testare a populației și angajaților unității medicale a fost blocată. Administrația a susținut că nu este necesar acum și să mai analizăm. Managerul, chirurgul Daniel Bechir, intrat în ședință prin telefon, a explicat și el că un astfel de aparat ar implica amenajarea unui laborator cu trei camere și un aviz de la DSP. Mai mult, spitalul va avea nevoie de bani pentru achiziția de teste.

Medicul a explicat că se face testarea pacienților și angajaților, dar și că încearcă să facă față situației. Posibilitatea de alocare a altor sume de bani pentru achiziția de teste materiale sanitare, ori echipamente din banii ce vor fi economisiți de la activități culturale, sportive și de divertisment așa cum a propus consilierul Claudiu Bodoașcă, nu a fost luată în seamă.

Primarul Dumitru Pantazi s-a mulțumit să spună: „Am cheltuit până acum peste 700.000 lei cu acest COVID”. Din această sumă, aproximativ 330.000 lei au ajuns la spital, 150.000 lei pentru plată utilități, iar diferența pentru acoperirea sumei alocate în ședința din 31 martie. Restul banilor reprezintă cheltuieli ale Primăriei.

  

La finalul discuțiilor, situația a rămas neschimbată. Angajaților spitalului nu le-a fost transmis nici măcar un mesaj de susținere.

Related posts

Unul dintre centrele de vaccinare de la Pașcani a fost preluat de Hălăucești, la intervenția primarului Marius Pintilie

Răzvan Grecu

Consolidați-vă sistemul imunitar în 6 pași simpli

Redacția

Diabet tip 2: simptomele şi valorile glicemiilor care trebuie să ne alarmeze

Redacția
Încarcă...