NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Șefii Primăriei nu vor să susțină financiar proiectul privind reabilitarea subsolurilor blocurilor! Cum comentați?

Un proiect prin care ar fi rezolvate două probleme importante la nivel de comunitate, va fi cel mai probabil respins prin vot de majoritatea din Consiliul Local, la propunerea șefilor Primăriei. Este vorba despre inițiativa prin care urma să fie alocați până la 5.000 lei  pentru operațiuni de salubrizare și reabilitare a subsolurilor blocurilor din Pașcani.

Proiectul este inițiat de PNL și a stârnit  controverse la nivel administrativ local. Primarul Dumitru Pantazi este de părere că nu pot fi susținute investiții pe domeniul privat, după cum a afirmat într-o conferință de presă.

Nu putem adopta acest proiect, legea nu ne permite să investim pe domeniul privat. Subsolurile aparțin unor construcții ale oamenilor. Am ajunge să pățim ca atunci când am aprobat în 2007 ca Direcția de Apă să factureze cetățenilor doar ce indica apometrul din casă, nu cel de branșament. După, cetățenii au fost puși să plătească. Pardon, un control al ANAF i-a determinat pe cei de la regia de apă să factureze către Consiliul Local aproape 20 miliarde lei, dar nu s-a întâmplat, ne-am judecat dar nici banii nu i-am dat”, a spus Dumitru Pantazi.

Poziția acestuia legat de imposibilitatea acordării ajutorului financiar a fost suținută și de administratorul public Gică Zanet.

„A fost un caz unde s-au alocat bani pentru asemenea investiții la Giurgiu. Noi am studiat hotărârea, dar acolo Curtea de Conturi a recomadat recuperarea sumelor”, a spus Zanet.

Inițiatorii proiectului sunt de părere că administrația locală dezinformează.

„Este eronat. Acolo s-au alocat ajutoare financiare. Curtea de Conturi a recomdandat modificarea unui articol din hotărâre, în sensul reformulării, dar fondurile au fost alocate pentru reabilitarea subsolurilor. Ceea ce trebuie să rețină șefii Primăriei este faptul că nu se acordă un sprijin unei persoane, ci comunității. Subsolurile sunt inundate de apă, vorbim de focare de infecții, este și în sprijiul comunității”, a spus consilierul Claudiu Bodoașcă.

Marius Pintilie, președintele PNL, a afirmat că acest ajutor se acordă unei organizații, pentru o gestionare mai bună a treburilor într-un imobil. El a afirmat că așa cum sunt acordate facilități fiscale sau sunt șterse unele datorii, așa pot fi acordate și aceste ajutoare.

PNL Pașcani consideră demersul unul legal, în sprijinul comunității, dar dacă sunt alte păreri din partea aparatului de specialitate sau a juriștilor așteaptă un răspuns în scris.”Dacă sunt probleme, să se pronunțe juriștii. Noi am procedat corect. În alte orașe sunt schimbate lifturile blocurilor, care la noi sunt de când clădirile”, a subliniat Pintilie.

„În București, în sectorul 1, Primăria a suportat 100% costurile de reabilitare termică a imobilelor, nu prin proiect guvernamental. Poate fi verificat acest aspect”, a completat consilierul Bodoașcă.

Proiectul privind alocara de fonduri pentru modernizarea subsolurilor a fost depus la secretariatul Consiliului Local.

loading...
Advertisements

Related posts

Liderul de sindicat al Spitalului CF Pașcani contestă numirea în funcția de manager a unității a juristei Mihaela Amariei

Răzvan Grecu

Guvernul a lansat portalul posturi.gov.ro, unde sunt anunţate posturile libere din administraţie

Redacția

De ce se strică drumurile în fiecare iarnă? Un fenomen banal este cauza apariţiei gropilor

Redacția
Încarcă...