RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Ședință extraordinată de Consiliu Local anulată la Pașcani! Rățoi și Pantazi nu sunt de acord cu locația unui proiect finanțat din PNRR!

O ședință de Consiliu Local al Municipiului Pașcani care era programată pentru ora 14.00, nu a mai a vut loc după ce proiectele de hotărâre de pe ordinea de zi nu au avut avizul comisiei juridice, care nu a putut să se întrunească din lipsă de cvorum.

Pe ordinea de zi a ședinței era inițial un singur proiect de hotărâre, cel privind mutarea locației pentru înființarea unui Centru de Aport Volutar, însă din cauză că președintele de ședință, Cătălin Conache, a lipsit, trebuia promovat un alt proiect de hotărâre pentru stabilirea înlocuitorului acestuia.

Cele două proiecte trebuiau să obțină însă avizul pozitiv sau negativ al Comisiei juridice pentru a putea intra la vot în plen. Cum din cei 5 membri ai comisiei, 3 au lipsit: Cătălin Conache, Gabriela Nedelcu și Mihai Dediu, în lipsă de cvorum aceste avize nu au mai putut fi date.

Prin urmare, la începutul ședinței de Consiliu Local, Irina Jitaru, secretarul general al Municipiului Pașcani, a anunțat că ședința nu poate să se desfășoare deoarece proiectele de pe ordinea de zi nu au avizele prevăzute de lege.

  

Cât despre proiectul privind înființarea unui Centru de Aport Voluntar, acesta este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), valoarea lui fiind estimată la 3,8 milioane de lei. Locația propusă acum pentru amenajarea centrului este stația Gospodăriei Comunale de pe strada Gării, după ce inițial s-a dorit amenajarea lui la nivelul serelor din zona Vatra.

În urma înființării unui asemenea centru de colectare, pășcănenii vor putea depozita și alte deșeuri menajere ce nu pot fi colectate în sistem door to door, respectiv deșeuri reciclabile și biodeșeuri ce nu pot fi colectate în pubelele individuale, precum și fluxurile speciale de deșeuri – deșeuri voluminoase, deșeuri de echipamente electrice și electronice, baterii uzate, deșeuri periculoase, deșeuri din construcții și demolări.

Rămâne însă de văzut dacă acest proiect se va mai implementa având în vedere că viceprimarul Cristian Rățoi și consilierii locali din PSD și PMP nu au fost de acord cu noua locație propusă, pe motiv că nu ar respecta unele prevederi legale și că ar fi afectate de rețele de gaz și curent.

Related posts

Valea Seacă: Acțiune de informare în rândul producătorilor agricoli și crescătorilor de animale

Marius Parteni

De azi se circulă pe primii 7,3 km din Varianta de Ocolire Bacău

Redacția

Renunţi la Armată: cât ai de plătit statului pentru şcolile militare făcute? Cazul cu suspans al unui tânăr ieşean

Redacția
Încarcă...