NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Ședință de urgență, on-line la CJ Iași! La Pașcani stăm în așteptare!

Noi aparate de testare moleculară PCR vor fi achiziționate în regim de urgență de Consiliul Județean Iași. Acestea vor fi repartizate la Spitalul de Neurochirurgie, Pneumoftiziologie, Spitalul de Copii ”Sfânta Maria”, Maternităților ”Cuza Vodă” și ”Elena Doamna”, se arată într-un comunicat de presă.

În acest sens, președinele CJ, Maricel Popa a convocat pentru pentru mâine o nouă ședință de îndată a aleșilor județului. Având în vedere prevederile stării de urgență, întrunirea consilierilor județeni se va desfășura on-line, în întervalul orar 10.00 – 11.00.

”Este neapărată nevoie să aducem la Iași, în regim de urgență astfel de aparate. La nivel național, numărul cazurilor de infectare crește de la o zi la alta, la fel și numărul persoanelor decedate, ceea ce ne îngrijorează. De aceea, este nevoie de testarea tuturor pacienților care se adresează unităților medicale. În acest fel, vom putea stopa răspândirea virusului în unitățile medicale iar cadrele sanitare vor fi protejate. Situația de la Spitalul Județean Suceava sau din alte unități unde zeci de cadre medicale au fost diagnosticate cu Coronavirus, după ce au intrat în contact cu pacienți netestați care s-au dovedit ulterior infectați, nu trebuie să se repete. Nu vrem să riscăm să ni se îmbolnăvească personalul medical, și nici să transformăm spitalele în focare de COVID 19 mai ales că unitățile din subordinea CJ sunt regionale. Doar testând fiecare pacient precum și personalul vom putea să ne protejăm spitalele de ceea ce se întămplă în alte unități din țară și să depistăm toate persoanele infectate”, susține Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași.

În urmă cu câteva zile, CJ a redirecționat 6,23 milioane de lei către cele șase spitale din subordine, pentru achiziția în regim de urgență de echipamente, aparatură, materiale de dezinfecție și aparate speciale pentru lupta cu pandemia Covid 19.

  

La Pașcani nici un semn că se dorește o discuție pe marginea acestei situații mai ales că se vorbește de posibilitatea ca Spitalul Municipal Pașcani să trateze cazuri Covid-19, iar echipamentele de protecție, testele și multe materiale sanitare nu există.

Advertisements

Related posts

După ploaie,românii își pun viețile în pericol fără să știe. Mai multe persoane au ajuns la spital în stare gravă!

Redacția

Membrii SANITAS, în greva japoneză

Redacția

Specialiștii ne oferă sfaturi importante pentru combaterea efectelor izolării la domiciliu

Redacția
Încarcă...