NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Ședință de îndată a consilierilor locali pentru declararea apelului în dosarul „AgroComplex”

Membrii comisiilor Urbanism și Juridic s-au reunit astăzi într-o ședință comună pentru a decide dacă municipalitatea va face sau nu apel la decizia judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție din dosarul „AgroComplex”.

Întâlnirea aleșilor locali vine ca urmare a unei adrese formulate de avocatul Ion Mogoș în care Consiliul Local este chestionat cu privire la oportunitatea formulării unei căi de atac în dosarul „AgroComplex”. Avocatul municipalității le-a transmis, în data de 6 martie a.c., că UATM Pașcani a solicitat instanței de fond suma de aproximativ 2.045.000 de lei, însă în urma deciziei, judecătorii au acordat doar 132.000 de lei drept prejudiciu.

Astfel, consilierii locali au ajuns la concluzia că trebuie să atace decizia de fond cu apel, iar pentru acest lucru mâine dimineață va fi convocată o ședință de Consiliu Local în care va fi supus aprobării un proiect de hotărâre în acest sens.

  

Conform unor surse politice din cadrul PSD, inițiativa acestei acțiuni în justiție a venit din partea social democratului Leonard Ursu, cel care este și președintele Comisiei juridice. Acesta ar fi contactat liberali și le-ar fi solicitat să îl sprijine în acest demers.

Menționăm faptul că, avocatul Ion Mogoș a modificat în timpul procesului, cuantumul prejudiciului solicitat de UATM Pașcani, de la suma de 2.045.000 de lei, la suma de 9,5 milioane de lei. Acesta a motivat mișcarea juridică ca fiind una generată de rezultatul expertizei făcută la solicitarea instanței de fond.

Advertisements

Related posts

Ședință ordinară de CL Pașcani, 31 mai (VIDEO)

Redacția

Explicațiile Managerul Spitalului Municipal Pașcani cu privire la protestul spontan

Diana Marcu

Consiliul de Administrație al Școlii „Iordache Cantacuzino” a decis în privința transportului elevilor

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site