NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Ședință de Consiliu Local mâine de la ora 14:00. Se tranșează problema redevenței datorate de ApaVital!

Mâine de la ora 14 va avea loc prima ședință de Consiliu Local din acest an. Aceasta a fost convocată de primarul Marius Pintilie în procedura „de îndată”, iar pe ordinea de zi vor fi două proiecte de hotărâre. Cel mai important este cel în care aleșii locali vor trebui să aprobe modificarea Contractului de delegare a serviciului de apă și canalizare prin Actul adițional numărul 40.

Este vorba despre o modificare care a fost decisă de către judecători în data de 31 iulie 2020 și prin care Municipiul Pașcani ar urma să primească de la ApaVital S.A. o redevență cel puțin egală cu gradul de îndatorare al municipalității la Banca Europeană de Investiții.

Astfel, cei de la ARSACIS, la inițiativa ApaVital au transmis către localitățile componente un proiect de act adițional, nr.40, prin care modifică contractul de delgare astfel încât Pașcaniul să primească redevența la o valoarea egală cu rata anuală pe care Pașcaniul o datorează către BEI.

Doar că începând din 2022 Pașcaniul ar urma să primească confrom contractului de delegare, o redevență mai mare decât această rată din cauză că tarifele pentru serviciul de apă și canalizare vor crește cu aproximativ 30%.

  

În acest context, primarul Marius Pintilie a propus o modificare a proiectului de act adițional înaintat de ARSACIS, astfel încât Pașcaniul să încaseze drept redevență o sumă minim egală cu valoarea împrumutul, aceasta urmând să crească odată cu majorarea prețurilor.

Tot pe ordinea de zi mai este un proiect de hotărâre prin care se aprobă inventarul bunurilor de retur, proprietate privată a Municipiului Pașcani și aflate în administrarea Consiliului Local al Municipiului Pașcani, aferente Serviciului Public de Salubrizare, pentru activitățile de curățare și transport a zăpezii de pe căile publice și menținerea în funcțiune a acestora pe timp de polei sau de îngheț, către S.C. CLP ECOSERV SRL.

Menționăm că ședința va avea loc online.

Advertisements

Related posts

Bodoașcă îl acuză pe Pantazi de minciună pe tema taxei de salubrizare! Liberalul consideră că aceasta este „o cămătărie”și că primarul se comportă ca un „cămătar” cu agenții economici!

Răzvan Grecu

Primăria Pașcani amendată pentru lipsa indicatoarelor de pe străzi! Șeful Poliției Rutiere a dat mai demult un avertisment verbal

Marius Parteni

Câteva zeci de persoane au asistat la spectacolul artiștilor din piața „Mihail Sadoveanu”

Teona Gherasim
Încarcă...