În timp ce schimbările climatice încălzesc sudul Europei, turismul se mută încet către nord. În linie cu Agenda de Turism 2030 a Uniunii Europene, ţările se străduiesc să aibă sectoare ale turismului mai verzi, mai digitalizate şi mai sustenabile, unele dintre ele începând să promoveze destinaţii mai puţin tradiţionale. În acelaşi timp, altele găsesc modalităţi pentru a uşura povara supraturismului din destinaţiile populare, relatează platforma media European Newsroom într-un articol de fond publicat vineri, citat de Agerpres.
Turisti la periferia BarceloneiFoto: Albert Llop-NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia
Incendii distructive, temperaturi care depăşesc 40 de grade Celsius şi turişti care evită posibile catastrofe prin alegerea de a rămâne acasă. Vor modifica schimbările climatice turismul – nu în ultimul rând şi în regiunile mediteraneene?
Iulie a fost cea mai fierbinte lună din istoria măsurătorilor meteorologice, conform datelor publicate de serviciul european Copernicus pentru schimbări climatice. Directorul adjunct Samantha Burgess, referindu-se la calculele făcute de Comisia interguvernamentală pentru schimbările climatice (IPCC), a declarat că nu a mai fost aşa de cald în ultimii cel puţin 120.000 de ani.
Regiunile care primesc un flux mare de turişti sunt şi cele mai afectate de schimbările climatice.
» Citește continuarea pe pagina autorului