NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Secţia ATI de la Neurochirurgie, plină cu bolnavi de COVID. Sunt aduși pacienți din toată Moldova

La Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, care este spital-suport pentru pacienţii în stare gravă depistaţi cu noul coronavirus, paturile destinate acestor cazuri sunt ocupate în totalitate în mod constant.

Pe lângă cele 16 paturi la Anestezie şi Terapie Intensivă pentru pacienţii COVID cu insuficienţă respiratorie, mai există o secţie pentru pacienţii pozitivi cu patologie neurologică şi neurochirurgicală. De asemenea, spitalul tratează şi pacienţii non-COVID care ajung din toată zona Moldovei pentru a fi trataţi de probleme neurologice şi neurochirurgicale. „Avem paturile ocupate cam tot timpul, am avut perioade cu grad de ocupare între 50 şi aproape 100%, fiind de asemenea şi singurul spital din regiune care putem trata cazuri complexe şi complicate”, a precizat dr. Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie.

La începutul lunii august, directorul medical al spitalului, dr. Marius Dabija, preciza că zilnic 10% dintre pacienţii care ajung la spital sunt depistaţi pozitiv cu COVID-19, fiind o prezenţă îngrijorătoare a virusului în comunitate. „Trebuie să fim în permanenţă atenţi, să fim foarte precauţi şi trebuie să ne luăm toate măsurile de protecţie pentru că există transmitere comunitară destul de prezentă în rândul pacienţilor”, preciza la acel moment directorul medical al spitalului.

ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Ministrul Tătaru, la Iaşi: Turismul, principala cauză a infectărilor. “Încă nu am trecut greul”

Redacția

Milionarii ieşeni trag pe nas la botez: „Regele cocainei“ dă fibrilaţii bogătaşilor

Redacția

Mai mulți alergici la ambrozie decât diabetici

Redacția
Încarcă...