NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Secretarul Jitaru a comis-o, din nou! Prejudiciu la Prest Serv Apa, din cauza unei hotărâri nelegale!

Fostul operator de apă-canal, Prest Serv Apa, a transmis zilele acestea o adresă către Consiliul Local Pașcani prin care solicită modificarea unei Hotărâri de consiliu local, pe motiv că aceasta ar fi nelegală. Este vorba despre decizia luată de aleșii locali în luna septembrie a anului 2019 prin care au hotărât ca sumele necesarea plății activității administratorului special să fie asigurate din bugetul Prest Serv Apa.

Mai exact, în adresă formulată de Elena Guzgă, administratorul special al societății, arată că HCLM Pașcani cu nr. 172/2019 a încălcat o prevedere din Legea  85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență  care prevede că: „după deschiderea procedurii, adunarea generală a acționarilor/asociaților/membrilor debitorului va desemna, pe cheltuiala acestora, administratorul special”.

Cu toate acestea, fostul primar Dumitru Pantazi a propus: cheltuielile privind administratorul special să fie suportate de Prest Serv Apa, iar secretarul Irina Jitaru a semnat de legalitate hotărârea adoptată de consilierii locali.

Astfel, timp de un an de zile, salariul administratorului special a fost achitat din fondurile societății, nu din contul Primăriei, așa cum prevede legea.

  
Advertisements

Related posts

Mirela Ancuța este noul purtător de cuvânt al Primăriei

Răzvan Grecu

Utilaj multifuncțional achiziționat de Primăria Pașcani

Oana Cordoneanu

Mâine va fi constituită lista de așteptare pentru autorizațiile taximetriștilor

Redacția
Încarcă...