NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Se schimbă regulile din 1995 în școli! Când se vor ține orele, cât va cântări ghiozdanul

Un ordin al ministrului Sănătății publicat vineri în Monitorul Oficial stabilește regulile de sănătate valabile pentru toate unitățile de învățământ și înlocuiește vechiul set de reguli adoptat în 1995.

Elevii din clasele a VIII-a și a XII-a, cei din învățământul primar și de la grădiniță vor avea cursuri numai dimineața, conform ordinului.

În articolul 30 scrie că “elevii din ciclul primar si gimnazial folosesc ghiozdane de spate cu fața posterioară întărită”, iar “greutatea conținutului ghiozdanului la toate ciclurile de învățământ nu trebuie să depășească 10% din greutatea copilului”. În vrechiul ordin prevederea era: “Elevii din clasele I-IV vor folosi ghiozdane pentru prevenirea apariţiei deformărilor de coloană vertebrală. Greutatea conţinutului ghiozdanului nu va depăşi 2-2,5 kg”. Aceasta din urmă a fost acum abrogată.

Documentul stabilește că “activitatea de scriere nu se desfășoară la clasa pregătitoare și clasele I-II la prima oră”. Această reglementare era și în vechiul ordin.

Legat de orele de sport, la articolul 38 prevede că “orele de educație fizică nu se efectuează în prima oră a turei de după-amiază”.

Orele de desen, mai ales de desen tehnic, se vor efectua în perioadele de timp în care elevii beneficiază de iluminatul natural”, potrivit ordinului citat.

“Se evită situarea a două ore consecutive ale aceluiași obiect de studiu”, se mai arată în regulament.

Aflați amănunte de pe edupedu.ro.

Advertisements

Related posts

Guvernul va adopta astăzi o ordonanță ce îi vizează pe asimptomatici. Ce se va întâmpla cu aceștia

Redacția

De luni încep înscrierile pentru clasa pregătitoare. Ce trebuie sa facă părinții?

Redacția

Bursele elevilor vor rămâne la aceeași valoare ca anul trecut

Redacția
Încarcă...