RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
AdministrațieLocal

Se reiau lucrările la bazinul de înot! Opoziția reclamă că investiția nu este urmărită! Pintilie replică acidă!

Lucrările de construire a unui bazin de înot la Pașcani vor fi reluate de săptămâna viitoare, iar constructorul a început deja să aducă materialele de construcție necesare acestei investiții. Cu toate acestea, opoziția acuză că actualul primar Marius Pintilie nu ar fi intervenit să oprească, în scop electoral, lucrările de la bazin pentru a fi reîncepute în această primăvară.

„Vă mai spun astăzi, poate pentru prima oară aflați: anul trecut au început lucrările la bazinul de la CSM Pașcani. Cu greu și acolo, dar a cerut constructorului să oprească lucrările și vă spun că în luna iulie abia a reluat lucrările, să arate pășcănenilor că el realizează ceva”, a acuzat Mihai Dediu, consilier local din partea PSD Pașcani.

Mai mult, fostul primar Dumitru Pantazi acuză că actualul primar nu ar fi colaborat îndeajuns de bine cu cei de la Compania Națională de Investiții și că toată ziua stă „în primărie și la servici”.

„Vă amintiți în conferința anterioară, eu am spus că aceste proiecte au fost documentațiile depuse de către noi inclusiv acest proiect, acest bazin de înot. Pentru că veneau în perioada 2017-2018, pe bună dreptate, veneau cetățenii la mine și spuneau domnule primar, mergem la Roman cu copiii să facă  înot. Și-am insistat pe lângă Ministerul Dezvoltării, prin Compania de Investiții, am depus documentațiile și am fost prinși cu această investiție. Tot în ședința în conferința de presă anterioară, spuneam că de modul cum te implici, colaborezi, insiști cu aceste instituții finanțatoare depinde enorm de mult realizarea acestor investiții. Spuneam în conferința de presă că nici nu știe cine e director la CNI dacă îl întrebi. Să mă întrebe pe mine ca să-i spun. Deci nici nu știe cine e director, cum să meargă lucrările dacă nu se implică deloc. În schimb, e la servici. În fiecare zi la servici. Treaba lui să alerge după fonduri, de 3 ori spun după fonduri să alerge, să atragă fonduri și să urmărească modul cum se derulează investițiile”,  a acuzat și Dumitru Pantazi, președintele PSD Pașcani.

  

În replică, primarul Pintilie a calificat acuzele lui Dediu ca fiind minciuni și a explicat toată implicarea sa în acest proiect, anunțând totodată că lucrările vor fi reluate.

„V-am trimis și dumneavoastră ați văzut, o fotografie făcută cu doamna director de la Compania Națională de Investiții în momentul în care am fost anul trecut în decembrie la CNI împreună cu secretarul de stat domnul Lucian Rusu. Am întrebat ce se întâmplă cu cele 3 proiecte pe care desfășurăm cu compania. Referitor la bazinul de înot, domnul Dediu spune că, mințind bineînțeles, că eu am sunat ca să blocheze investițiile de la bazinul de înot. N-are nici o logică ce spune domnul Dediu, pentru că orice om politic, orice primar își dorește ca să aibă un bazin de înot realizat pe mandatul său și să poată spune alegătorilor că a făcut un lucru bun pentru comunitatea sa. Sunt consternat de aceste afirmații și vă pot spune că în decembrie, când am fost la CNI, mi s-a explicat că urmează să facă plățile necesare către executant în așa fel încât să înceapă lucrările din primăvară. Vestea bună este că au început să aducă materiale de construcții. Ieri am fost la baza sportivă de la CSM, m-am plimbat pe acolo, am vrut să văd un pic care este stadiul de curățenie din bază și mi-au spus și salariații de la CSM că au văzut mașini și ieri și astăzi, descărcând materiale de construcție acolo, fier, în mod special. Asta înseamnă că ce mi-a spus mie domnul directorul de la firma de construcții, că într-o săptămână sau două vor să se apuce de treabă, este adevărat. Mă aștept ca de săptămâna viitoare, dacă permite vremea, ei să se apuce de treabă, pentru că ieșim din sezonul rece și din luna aprilie se poate lucra la bazinul de înot” a răspuns acuzelor Marius Pintilie, primarul Municipiului Pașcani.

Bazinul de înot va avea o suprafață de 840 de metri pătrați și o parcare cu 10 locuri pentru a o deservi. Suprafața de teren pusă la dispoziție de municipalitate pentru construirea acestui bazin este de 3.000 de metri pătrați.

Related posts

A început montajul stâlpilor de iluminat pe zona centrală a Pașcaniului

Răzvan Grecu

Vremea rea a făcut pagube serioase în judeţ

Redacția

Module pentru oamenii străzii, abandonate în Complexul CSM Pașcani

Marius Parteni
Încarcă...