NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Se reface drumul dintre Targu Frumos si Botosani. CNADNR va face o lucrare de peste 80 kilometri

Un drum national care leaga judetele Iasi si Botosani ar urma sa fie refacut in perioada urmatoare. Artera dintre Targu Frumos si municipiul Botosani va fi reabilitata complet, in urma unei proceduri organizate de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania.

In ultima vreme, autoritatile judetene au emis o serie de autorizatii pentru mai multe lucrari in localitatile iesene. Unul din cele mai importante proiecte tine de modernizarea drumului national 583. 

  

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a solicitat un aviz favorabil de la Consiliul Judetean Iasi pentru a putea demara lucrarile pe raza judetului. Compania va reface un tronson lung de 76 kilometri, cuprins intre localitatea Ion Neculce, orasul Targu Frumos, comunele Bals, Cotnari, Ceplenita, Scobinti, Deleni si orasul Harlau, pe raza judetului Iasi. 

Lucrarea ar urma sa continue pe ruta Frumusica- Flamanzi- Botosani, in judetul vecin. Printre cei care au solicitat aviz din partea Consiliului Judetean se afla si Primaria comunei Cristesti. Autoritatea locala a solicitat un aviz pentru modernizarea prin asfaltare a unor artere de exploatatie agricola. 

In aceeasi situatie s-au aflat si reprezentantii comunei Grozesti, ce au solicitat un aviz asemanator, pentru modernizarea drumurilor de exploatatie agricola. Si Primaria comunei Comarna a solicitat un aviz pentru lucrari de modernizare la reteaua electrica. Primaria comunei Stolncieni-Prajescu a solicitat un aviz pentrureabilitarea caminului cultural si amenajarea zonei din satul Cozmesti. 

Si Directia Judeteana de Administrare a Drumurilor si Podurilor a solicitat un aviz legat de demararea unui studiu de fezabilitate pentru realizarea de imbracaminti bituminoase usoare pe DJ 246 si DJ 248 in localitatea Dagata, iar comuna Oteleni a solicitat aviz pentru modernizarea prin asfaltare a drumurilor comunale DC 82A Oteleni- Buhoanca si DC 83 Handresti- Butea. Totodata, si comuna Gropnita a solicitat aviz pentru modernizarea drumurilor de interes local din zona.

Sursa: bzi.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Consilierii Toma și Olariu s-au ironizat reciproc pe proiectul ce privea montarea aparatelor GPS pe mașinile Primăriei

Marius Parteni

Negocieri importante pentru semnarea unui contract cu un nou furnizor de gaz! Când poate livra R.A.G.C.L. căldură!

Marius Parteni

Pășcăneni atenție la copii: Dezinsecția va fi reluată de astăzi

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site