RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Se fac noi expertize în cazul accidentului cu 7 morți de la Bălțați

Catastrofa de la Bălțați, de la începutul lunii februarie 2022, este acum anchetată de un procuror de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași și mai mulți polițiști delegați de la Serviciul Rutier Iași. Întreaga acțiune de stabilire a cauzei exacte care a dus la producerea cumplitului accident se desfășoară la Laboratorul Interjudețean de Expertize Criminalistice (LIEC). Laboratorul, care se află în Iași, are mai mulți specialiști în criminalistică ce analizează totul în detaliu.

Rezultatele obținute în urma expertizelor ce se desfășoară aici ar putea da totul peste cap. Dacă, până acum, tânărul șofer de TIR a fost arătat cu degetul și învinovățit de toată lumea, că el a fost ”criminalul”, lucrurile ar putea să se schimbe radical și să apară noi ipoteze – și să vorbim despre o posibilă vinovăție a șoferului de pe ambulanță, Maricel Corban, sau chiar despre o culpă comună. Maricel Corban, șoferul ambulanței, a vorbit în exclusivitate pentru reporterii BZI despre momentul producerii accidentului în care a fost implicat și el.

Rudele victimelor accidentului cu 7 morți de la Bălțați vor fi audiate

În prezent, dosarul este în lucru și se pare că va mai dura o vreme până vom afla cu exactitate ce s-a întâmplat în acea dimineață. Se anchetează în continuare, cu mare atenție, moartea fulgerătoare a celor 7 bărbați. Procesul de desfășurarea a anchetei este unul extrem de complex și va dura mai mult timp, deoarece se face audierea mai multor persoane și în special a tuturor membrilor familiilor celor 7 victime. Acestea vor avea un cuvânt important de spus în anchetă.

Conform Codului de procedură penală, expertiza se aduce la cunoștință tuturor părților interesate din dosar. Victimele rudelor au dreptul de a stabili și ele obiective pentru expertize, iar, după finalizarea acestora, ei pot formula eventuale contestații. Toate acestea vor necesita mult timp.

  

continuare pe bzi.ro

Related posts

Tânăr depistat în trafic fără permis și cu alcoolemie, pe raza municipiului Pașcani

Redacția

S-a ales cu dosar penal după ce a lansat o petiţie prin care încerca să strângă semnături pentru Slujba de Înviere

Redacția

Anchetă-bombă derulată de Crima Organizată: Primari ieşeni într-o reţea de trafic cu ţigări

Redacția
Încarcă...