NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Se depun cereri la Primăria Pașcani pentru comerțul ambulant cu flori și mărțișoare. Zonele unde este interzisă vânzarea

Se apropie sezonul când străzile din Pașcani vor fi invadate din nou de comercianții de mărțișoare și flori.Ca în fiecare an, cetățenii care doresc să închirieze temporar spații pe domeniul public s-au adresat administrației locale. Astfel, până în momentul de față 8 cereri au fost aprobate.  

”Se depun cereri pentru comerțul stradal. Sunt o serie de prevederi care stau la baza acestor închirieri. Trebuie să depuneți cererea cu cel puțin cinci zile înainte de ziua cand doriți să vindeți produsele. Tarifele se stabilesc în funcție de zona solicitată de fiecare comerciant în parte. Zona A-2,67 lei/mp/ zi și se termină cu zona D 1,97 lei mp/ zi”, ne-a declarat Cristian Menegon, Biroul de Presă Primăria Pașcani.

Toată lumea vrea să-şi monteze tarabele cât mai aproape de zonele centrale ale oraşului, unde este trafic intens, însă tot centrul de la semafoare până la Spitalul Municipal, comerțul este interzis, la fel și pe Esplanada din vale.

Comerțul ambulant este interzis pe strada Moldovei , de la Casa de Cultură, până la intersecția cu Crinilor -semafoare, strada Ștefan cel Mare de la Casa de Cultură până la intersecția cu strada Grădiniței, la Spitalul Municipal de Urgență, și strada Cuza Vodă  (esplanada din zona vale)”, a mai precizat Cristian Menegon.

Există o hotărâre de Consiliu, ce delimitează zonele în care comerțul ambulant se poate face în mod legal. În anul 2014, primarul Dumitru Pantazi a aprobat regulamentul privind comerțul stradal. Zonele unde au voie comercianții ambulanți să-și vândă marfa sunt: scările mici, lângă BCR zona deal, și strada Gării.  

loading...
Advertisements

Related posts

Examen de promovare în grad profesional la Primăria Pașcani

Redacția

Unde se mai zboară de la Iaşi. Ce curse dispar de pe aerogara din capitala Moldovei

Redacția

Propunere: Studiu pentru reducerea consumului de energie și amenajarea zonelor din apropierea blocurilor

Marius Parteni
Încarcă...