NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Se construieşte un rond nou, la intrarea în Leţcani, dinspre Iaşi

A început amenajarea intersecţiei DN 28/ E 583 cu DJ 248B. Situat la intrarea în Leţcani dinspre Iaşi, punctul respectiv a fost scena mai multor accidente, ultimul dintre ele petrecut cu opt zile în urmă. Atunci, o Dacie papuc a tăiat calea unei autobetoniere care însă nu a putut să frâneze. Din impact a rezultat distrugerea autoturismului, iar ocupanţii au fost răniţi.

Amintim că sectorul de drum Podu Iloaiei-Leţcani-Valea Lupului a fost reasfaltat de curând, dar zona menţionată abia acum a intrat în lucrări pentru amenajarea sensului giratoriu. Este vorba de extinderea suprafeţei carosabile, astfel încât lăţimea carosabilului să se păstreze după instalarea rondului. Acesta va fi realizat iniţial din parapeţi din plastic, urmând ca o eventuală decizie a transformării intersecţiei în rond să fie luată mai târziu, în funcţie de cum se va desfăşura traficul, ne-a spus directorul Regionalei de drumuri naţionale, Dănuţ Pilă. Lucrările vor mai dura aproximativ o săptămână.

Transformarea intersecţiei în sens giratoriu va duce la încetinirea autovehiculelor la intrare, ceea ce va oferi mai multă siguranţă în trafic.

ziarul de iasi

  
Advertisements

Related posts

Carnavalul fulgilor de nea organizat de Clubul Copiilor (VIDEO)

Ema Roman

Centrul de Voluntariat Târgu Frumos: rezultate după 13 luni de activitate

Redacția

Concurs de frumusețe în Pașcani: Numai cinci păşcănence s-au înscris la evenimentul Miss Moldova

Teona Gherasim
Încarcă...