NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Se caută voluntari la Iași pentru săpături arheologice în Bulgaria

Un student al universităţilor din Iaşi, fără studii în domeniul arheologiei, are posibilitatea de a participa ca voluntar la un stagiu în Bulgaria, oferit de Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca. 

Aceştia caută o persoană pentru a-şi întregi echipa de trei persoane cu care va participa la această stagiatură internaţională ce se desfăşoară în cadrul Serviciului European de Voluntariat.

Toate costurile legate de transport, cazare şi masă sunt acoperite de Comisia Europeană. „Proiectul «Followin the Thracians» este proiectul succesor al altor patru stagii ale Serviciului European de Voluntariat implementate în perioada 2012-2015, toate fiind dedicate istoriei şi culturii tracice. Proiectul îşi propune să aducă rezultate în sectorul descoperirilor arheologice, aşadar implementarea acestuia se va face în diferite situri arheologice din Bulgaria, nordul şi sudul ţării, unde se vor realiza excavări“, au precizat organizatorii.

Câteva exemple de obiecte descoperite până acum cu ajutorul voluntarilor sunt fragmente de bijuterii de argint, medalioane cu reprezentări feminine, broşe de bronz, arme de oţel, obiecte de cult şi porţelan. Stagiul este destinat tinerilor între 18 şi 30 de ani şi înscrierea trebuie făcută cât mai repede folosind următorul link – https://goo.gl/7a0UUa. 

 

Sursa: ziaruldeiasi.ro

loading...
Advertisements

Related posts

Prima slujbă oficiată în Catedrala din Pașcani

Redacția

3 mai – Ziua mondiala a libertatii presei

Redacția

Pregătiri pentru Festivalul „Curcubeul Artelor”, la Paşcani

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site