RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Se apropie cea mai scurtă zi din an, cea cu doar 23 de ore. Când se trece la Ora de vară 2024

România trece la ora de vară în noaptea de sâmbătă, 30 martie, spre duminică, 31 martie, când ceasul se dă înainte cu o oră, astfel încât ora 3.00 va deveni ora 4.00. Drept urmare, ultima duminică din luna martie devine cea mai scurtă zi a anului, având doar 23 de ore.

Diferenţa dintre ora oficială a României şi Timpul Universal (GMT) va fi de trei ore, față de două ore când e ora de iarnă. Ora de vară rămâne valabilă până în ultimul weekend din luna octombrie. Revenirea la ora de iarnă se va face duminică, pe data 27 octombrie 2024, atunci când ora 04:00 va deveni ora 03:00, iar lumina solară va fi pentru mai puține ore pe cer, iar astfel noaptea devine mai lungă. Când trecem la ora de iarnă, dormim cu o oră mai mult. Ziua de 27 octombrie 2024 va avea 25 de ore, potrivit observatornews.

ziaruldeiasi.ro

Related posts

Asfaltarea străzii G. Ibrăileanu îngreunată din cauza unei defecțiuni la rețeaua de alimentare cu apă și a lipsei de seriozitate a firmei ce execută lucrarea

Marius Parteni

„Plătește pentru cât arunci”, propunerea consilierului Pintilie, o măsură aplicată la nivel de municipiu Iași

Marius Parteni

Pășcănenii nemulțumiți de ApaVital duși de nas de primarul Dumitru Pantazi: dezbaterea publică după primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale, iar votul în Consiliul Local după al doilea tur!

Răzvan Grecu
Încarcă...