NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Scumpiri considerabile în România, la finalul anului 2020

Institutul National de Statistica a anuntat ca a scazut usor rata anuala a inflatiei, in decembrie 2020, la 2,06%. In luna anterioara rata era de 2,14%. S-au scumpit insa anumite produse si servicii.

Cel mai mult s-au scumpit fasolea boabe si alte leguminoase cu 18%, uleiul comestibil cu 7,55%, faina cu 7,36%, fructele proaspete cu aproape 7%, branza de oaie cu 5,88%, preparatele din carne si conservele din carne cu peste 5%, painea cu peste 5%, carnea de porc si de bovine cu peste 4%, malaiul cu 4,5%, cea de pasare cu 2,6%, zaharul si mierea cu peste 3%.

Marfurile nealimentare au cunoscut o crestere a preturilor de 1%. Majorari au fost la tutun, de peste 8%, confectii,tricotaje, incaltaminte de piele de peste 2%, masini de spalat de peste 2%, articole de igiena si cosmetice de 3%, energia termica cu 2,7%.

Serviciile s-au scumpit cu aproape 2,7%. Cele mai mari cresteri de preturi au fost la serviciile postale cu peste 12%, transportul aerian cu 10%, igiena si cosmetica (saloane de infrumusetare) cu 5,82%, ingrijire medicala cu 4,7%, restaurante – cafenele cu 2,3%.

  

telem

Advertisements

Related posts

Surpriză pe piața de retail. Lidl a inaugurat anul acesta de două ori mai multe magazine decât minimul anunțat inițial

Redacția

27 de ieșeni beneficiari ai programului Start-up Yourself

Marius Parteni

Insolvenţa a ajuns şi la Hanu Ancuţei, sursa de inspiraţie a povestirilor lui Sadoveanu

Redacția
Încarcă...