NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Scumpire semnificativă a carburanților în România din cauza creșterii cotațiilor internaționale

compensarea-pretului-la-pompa-al-carburantilor-ar-putea-fi-eliminata.-cand-se-ia-decizia

Scumpire semnificativă a carburanților la Petrom. Dacă până acum prețurile creșteau în medie cu 5 bani pe litru, prețurile benzinei standard și motorinei standard au urcat marți cu câte 9 bani pe litru. La stațiile Petrom si Mol din Capitală, un litru de benzină standard costă între 6,53 și 6,59 lei.

La Rompetrol, benzina standard ajunge și la 6,73 lei. Litrul de motorina standard costă în București între 7,69 și 7,72 lei la Petrom și de la 6,67 la 7,84 la Rompetrol.

La stațiile OMV din Capitală, motorina standard se vinde cu prețuri de la 7, 77 la 7,80 lei/litru.

Dacă de la 1 ianuarie scumpirile au fost ca urmare a eliminării compensării de 50 de bani pe litru, de aceasta data e vorba de creșterea cotațiilor internaționale ale petrolului Brent, cea mai ridicată din ultimele două luni.

Advertisements
  

Potrivit economedia.ro, față de prima zi din an, pretul litrului de carburant standard a urcat cu aproximativ 60 de bani.

Un plin, de 50 de litri de benzină sau motorină, costă astazi cu 24 de lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile, scrie peco-online.ro.

În această perioadă, România se află pe primul loc în Uniunea Europeană în topul țărilor cu cea mai ieftină benzină.

Advertisements

În cazul motorinei, suntem pe locul al treilea în ceea ce privește cel mai mic preț, după Bulgaria și Malta.

europa fm

Advertisements
Advertisements

Related posts

De la funcționari în bancă, la apicultori full-time: Soții Stavarache din Paşcani au lăsat în urmă stresul muncii de birou pentru a fi propriii șefi în stupină

Redacția

AMENZI uriaşe pentru comercianţii fără case de marcat electronice. Când vor intra în vigoare sancţiunile

Redacția

Controversatul afacerist Viorel Blăjuț, executat pentru că a uitat să plătească un împrumut de 5 milioane euro. Au fost puse ca garanție terenurile Red Hospital, Red Clinic și Iasisting

Redacția
Încarcă...