RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Scrisoare explozivă: ”Toată lumea e șocată de crima de la TITU! Eu, nu! Știu că în MApN violența domestică e la ea acasă. Dorm cu lanțul pus la ușă!”

După ce Florin Oprea, un subofițer MApN și-a înjunghiat, pe 23 ianuarie, iubita, în Titu, supărat că aceasta nu voia să se împace cu el, au apărut la iveală amănunte incredibile. Alexandra Marin anunțase de ceva vreme că este hărțuită, fiind protejată, non stop, de tatăl ei, dar autoritățile nu au luat nicio măsură.

Pe rețelele de socializare a început să circule o scrisoare a Alexandtrei Mihalcea, o tânără aflată în aceeași situație, care spune că nu este mirată de faptele petrecute, deoarece în sânul MApN violența domestică este la ea acasă!!!

  

Orăşelul dâmboviţean Titu a fost zguduit marţi, 23 ianuarie, de un episod sângeros. Orbit de gelozie, un subofiţer din Ministerul Apărării Naţionale a intrat în coaforul unde lucra iubita sa şi a omorât-o cu mai multe lovituri de cuţit, apoi a chemat ambulanţa. “Să rămână în viaţă, de aia am sunat la 112”, le-a spus, la anchetă, anchetatorilor.

Florin Oprea are 35 de ani şi e specialist în grupa reparaţii şi conservare a Depozitului 129 Materiale Tehnice din Târgovişte, din subordinea Bazei 2 Logistică. Subofiţerul era furios din cauza faptului că Alexandra Marin, iubita sa în vârstă de 25 de ani, nu accepta să se împace cu el, în urma unor certuri repetate. Tânăra avea doi copii (unul din prima căsătorie, celălalt – din relaţia cu Florin Oprea). Militarul era măcinat de gelozie şi, nu de puţine ori, îi făcea Alexandrei adevărate scene, devenind violent.

”Am trăit violența pe pielea mea”

Alexandra Mihalcea este din Sibiu. După tragedia de la Titu, a postat pe facebook o scrisoare deschisă, ce arată o realiutate terifiantă: se știe despre violența domestică, dar nu se face nimic, deși atacatorii sunt cadre ale Ministerului Apărării Naționale! Din cele deduse, a fost căsătorită cu maiorul Mihalcea, cu care are și un copil. Redăm, mai jos, scrisoarea, cu precizarea că ea este reprodusă respectând forma inițială.

”Toată lumea e şocată de crima comisă de un militar zilele trecute. La fel s-a întâmplat şi în 2011, când un militar din Buzău şi-a împuşcat soţia. Toată lumea a fost şocată. Eu, nu! N-am fost şocată, pentru că ştiu că în Ministerul Apărării violenţa domestică e la ea acasă. Am trăit-o şi eu pe pielea mea. Sunt o grămadă de militari care îşi agresează fizic şi psihic soţiile şi copiii, dar restul lumii află asta doar atunci când mai moare câte una din noi. Aş putea să mă consider o norocoasă. Eu am scăpat, nu? Nu sunt chiar aşa de sigură. Trăiesc zi de zi cu lanţul pus pe uşă şi cu frica faptului că aş putea să mă trezesc într-o zi cu el aici şi cu un glonţ în cap. Doar mi-a zis-o de atâtea ori, ba mai mult, am simţit ţeava pistolului pus la cap şi lama cuţitului la gât. Nici nu mai ştiu de câte ori am depus plângeri şi de câte ori am fost în audienţă la comandanţii lui. Nu s-a luat absolut nici o măsură, ba chiar a fost avansat (la termen) şi acum e maior. Şi îşi ia an de an testele psihologice, în ciuda faptului că un psihiatru (civil) i-a spus că suferă de schizofrenie paranoidă şi alcoolism şi i-a recomandat internarea. Păi să nu-mi vină să îl strâng de gât pe unul ca Dan Antonescu, criminolog, care susţine că femeia <<se complace în a fi brutalizată, amenințată cu moartea, fără a apela la ceea ce statul îi pune la dispoziţie>>? Serios? Chiar vreau să ştiu şi eu ce face statul, că în cazul meu, cel puţin, în toţi anii ăştia de când tot încerc să scap de calvar, domnul maior Mihalcea-Rotaru a plătit doar o amendă de 200 de lei (în 2010), amenda minimă pentru aşa ceva, pentru că, mi-au explicat cei de la poliţie,”tot de la gura copilului luăm, doamnă”. Câte femei mai trebuie să moară până se va hotârî Ministerul Apărării să facă ceva (măcar nişte teste psihologice mai serioase şi să recunoască existenţa PTSD)? Câte femei mai trebuie să moară până când Poliţia Română se va hotărî să trateze cazurile de violenţă domestică serios, în loc să ia în râs victimele şi să le întrebe “dar ce aţi făcut, doamnă?”, aşa cum mi s-a întâmplat mie de nu ştiu câte ori? Câte? Nu ştiu, oricum deja au murit prea multe. Ştiu doar că nu vreau să fiu şi eu una dintre ele!”

Sursa 

 

 

Related posts

Ruginoasa: Oameni revoltați pentru faptul că mormintele sunt acoperite de gunoaie

Răzvan Grecu

Raportul Arhiepiscopiei pe anul trecut: 20 de milioane de lei pentru caritate

Redacția

Peste 250 de patroni din judet lucreaza cu zilieri

Redacția
Încarcă...