RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Școlile din Sirețel își vor primi copiii în locații modernizate!

Începutul de an școlar 2022-2023 va fi unul plin de surprize pentru elevii unităților de învățământ din comuna Sirețel. Școlile din localitate sunt în plin proces de modernizare, la final elevii și cadrele didactice vor beneficia de condiții moderne de studiu.

După ani de zile de întârzieri și amânări, timp în care o parte din elevi au învățat pe unde au putut, situația tinde să revină la normalitate. Primarul Gelu Șpaiuc precizează că din fonduri alocate de la Ministerul Educației și din bugetul local, a fost construit un grup sanitar la Școala Primară din satul Slobozia.

La Humosu, acolo unde anul trecut elevii învățau într-o sală de nunți, școala din localitate este în plin proces de modernizare. Lucrările vor fi finalizate până la mijlocul lunii viitoare.

În Sirețel, după extinderea corpului B al școlii din localitate și construirea unui grup sanitar, sunt aproape definitivate modernizarea și reparațiile la corpul A.

  

Primăria Sirețel a atras finanțări pentru modernizarea unităților de învățământ încă din 2016, prin Planul Național de Dezvoltare Rurală, dar lucrările au fost întârziate. Abia anul trecut, după corectarea unor greșeli, Ministerul Dezvoltării a aprobat ca termenul final de finalizare al lucrărilor să fie sfârșitul anului 2022.

Lucrările de reparații și modernizare vor cuprinde și celelalte unități școlare din comunitate.

Lucrările la aceste obiective sunt realizate de societatea Oli Construct SRL. Aceeași societate are lucrări similare în comunele Vânători, Stolniceni Prăjescu și Tătăruși, dar și orașul Dolhasca.

Related posts

Bărbat din Tătăruși mort într-un accident pe autostradă în Germania

Oana Cordoneanu

Ședință de Consiliu Local comuna Strunga 28 iulie 2023 (VIDEO)

Redacția

Tătăruși: Spectacol dedicat zilei de 8 Martie

Oana Cordoneanu
Încarcă...