RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Școala ”Iordache Cantacuzino” va intra în modernizare. Primăria a dat ordinul de începere a lucrărilor!

Ordinul de începere a lucrărilor privind obiectivul de investiții Creșterea eficienței energetice la Școala ”Iordache Cantacuzino” a fost semnat astăzi de reprezentanții Primăriei Pașcani. La orele dimineații a avut loc o vizită în teren, în prezența constructorului.

Lucrările vor începe după organizarea de șantier a firmei executante, este vorba de o societate din Vaslui.

“Astăzi, în prezența administratorului public, directorului adjunct al unității de învățământ Eugenia Nour, s-a predat amplasamentul. Viceprimarul Cristian Rățoi a semnat ordinul de începere a lucrărilor pentru obiectivul de investiții: Creșterea eficienței energetice la Școala Gimnazială „Iordache Cantacuzino”, se arată într-un comunicat de presă, de pe pagina de facebook a Primăriei.

Pentru realizarea obiectivului de investiții sunt două surse de finanțare, fonduri europene și de la bugetul local.

  

“Valoarea totală a proiectului este de 3.390.015 de lei, din care contribuția din fonduri nerambursabile europene și guvernamentale este de 3.107.271 de lei. În perioada următoare vor fi scoase la licitație lucrările suplimentare pentru reabilitarea spațiilor interioare și obținerea avizului ISU, lucrări în valoare de 2.227.041 lei, ce vor fi finanțate din fonduri proprii”, se mai arată în comunicat.

Diferența de lucrări ce trebuie acoperită din bugetul public al municipiului se datorează greșelilor de la momentul realizării studiului de fezabilitate. Societatea care a câștigat licitația pentru partea de proiectare tehnică și realizarea lucrărilor a identificat o serie de lucrări neprevăzute, ce trebuie acum susținute dintr-un împrumut.

Jumătate din fonduri sunt asigurate din finduri europene, grație unui proiect depus la Agenția de Dezvoltare Nord-Est Piatra Neamț, de fosta conducerea a municipiului. Pentru greșelile din faza elaborării studiului d efezabilitate și cel al proiectului tehnic, nu a fost nimeni tras la răspundere. Fosta conducere a propus alocarea din bugetul public a sumelor de bani, iar Consiliul Local din legislativul 2016-2020 a aprobat propunerea, pentru a nu se pierde finanțarea europeană.

Related posts

Stare conflictuală în Asociația Stejarul: Un locatar se plânge că plătește nejustificat servicii

Marius Parteni

Ei sunt cei care conduc oraşul Paşcani!

Ema Roman

Ultima săptămână cu vreme frumoasă

Redacția
Încarcă...