NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Comunicate de Presă

Școala Gimnazială Ruginoasa a început distribuirea tabletelor primate de la ISJ

Luni, 21 decembrie 2020, Școla Gimnazială Ruginoasa a demarat distribuirea tabletelor școlare primite de la ISJ Iași, în urma achiziționarii de Ministerul Educației și Cercetării, pentru elevii care nu au posibilitatea financiară să-și cumpere un asfel de dispozitiv. Astfel, 20 de copii din Ruginoasa se vor putea bucura de tablete noi, urmând ca după vacanță să fie repartizate și celelalte dispozitive digitale.

 Trebuie menționat faptul că,  ISJ  a început distribirea tabletelor începând cu data de 7 decembrie 2020. Portivit reperezentanților ISJ, 26 de școli au preluat tabletele tip TCL, alte 45 de școli au primit tablete ALLVIEW.

Advertisements

,,Mulțumesc în primul rând Inspectoratului Școlar Iași pentru bucuria pe care au adus-o acestor copii. Acest proiect guvernamental care va veni atât în sprijinul profesorilor cât și al copiilor. Suntem o localitate care avea nevoie stringentă de aceste dispozitive, pentru a oferi copiiilor posibilitatea de a participa la orele online. Astăzi am adus bucurie pe chipul a 20 de copii, urmând ca diferența de 123 de tablete să fie livrate în perioada imediat următoare. Mulțumesc profesorilor pentru efortul pe care-l depun în această perioadă dificilă, părinților pentru sprijin și copiilor pentru răbdare.” – a menționat Dodu Irina, directorul Școlii Gimnaziale Ruginoasa.

Pentru asigurarea egalității de șanse, distribuirea tabletelor primite prin programul «Școala de acasă» se va face respectând mai multe criterii: vor avea prioritate familiile în care nu există nici un echipament informatic, apoi cele care au un singur dispozitiv electronic pe care îl folosesc mai mulți copii din aceeași familie, un ultim criteriu fiind existența unui singur dispozitiv folosit de mai mulți membri ai familiei. Tabletele, includ un abonament la internet, sunt conectate prin sistemul MDM (Managementul Device-urilor Mobile), securizate şi nu vor permite accesarea site-urilor maliţioase, vor fi monitorizate şi personalizate în scop educaţional, neputând fi înstrăinate.

Advertisements
  
Advertisements
Advertisements

Related posts

Ambasadorul Andrei Muraru începe turneul 50 States, One Community, în comunitățile românești din SUA (P)

Redacția

Un proiect finalizat, un altul se implementează pentru elevii Școlii Gimnaziale Speciale Pașcani

Redacția

În timp ce românii se confruntă cu scumpiri la alimente și la carburanți și rate mai mari la bănci, Guvernul PSD-PNL-UDMR continuă risipa banilor publici (P)

Redacția
Încarcă...