RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

„Școala altfel” pentru copiii de grădiniță de la Ruginoasa. Au participat la Sfânta Liturghie și au vizitat Centrul Cultural din comună (Foto)

Copiii din grupa mică și mijlocie a Grădiniței cu Program Normal Ruginoasa au avut parte astăzi de o ieșire neașteptată. Albinuțele, așa cum li se spune au mers împreună cu educatoarea lor, Maria Pavel, la biserica din comună, unde au participat la Sfânta Liturghie.

 

  

Aceștia au fost însoțiți de părinții și bunicii lor care au privit cu emoție momentul în care prichindeii au trecut, rând pe rând, prin fața Altarului, unde au primit sfânta împărtășanie.

Apoi, cu toții au plecat spre Centrul Cultural din comună. Activitatea a continuat într-o atmosferă de basm, sub forma unei șezători tradiționale, unde copiii au  luat contact cu elemente specifice portului popular, precum și cu unelte folosite odinioară în treburile gospodărești.

Vârtelnița, ulcioarele de lut, fusul, fuiorul și furca, lâna de scărmănat, le-au fost prezentate astăzi de către diectorul Centrului Cultural, Cristina Axinia.

Totul a făcut parte din cadrul unei activități organizate în Săptămâna Altfel, “Să știi mai multe, să fii mai bun”, iar, de departe, cei mai emoționați au fost părinții și bunicii micuților.

Related posts

Ordonanță de urgență pentru naveta elevilor

Redacția

Micro:bit la Colegiul Tehnic C.F.”Unirea” în cadrul Code Week

Redacția

FAMILIA sau CARIERA pe primul loc ?? Vezi ce părere au liceenii de la Colegiul ,,Mihail Sadoveanu” (VIDEO)

Răzvan Grecu
Încarcă...