RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

„Sclave sexuale” într-o reţea mamă-fiu. Drama prostituatelor ieşene cu 25-30 clienţi pe zi, ce câştigau 2.000 lei zi-noapte

La doar 18 ani, un tânăr ieşean şi-a început viaţa de adult ca proxenet. Şi-a cooptat şi mama în „afacere”. El racola, îmbrobodea şi apoi exploata cu sălbăticie victimele.

Ea juca rolul mamei surogat, care le consola pe fete şi le încuraja să meargă mai departe. Tânărul a ajuns deja la a doua condamnare. Va fi urmat după gratii de maică-sa.

Petreceri, droguri şi jocuri de noroc

La începutul lunii martie a anului trecut, Armand Teodorescu a fost condamnat de Tribunalul ieşean la 5 ani şi 6 luni de închisoare pentru trafic de minori şi trafic de persoane, fapte comise în perioada octombrie 2021 – martie 2023. Chiar înainte de a fi condamnat definitiv, a mai fost trimis în judecată o dată, pentru fapte asemănătoare. Procurorii mai identificaseră două victime.

  

Acestea erau racolate sub pretextul unei relaţii de iubire, fiind ulterior determinate să se prostitueze în beneficiul lui Teodorescu. Aşa s-a întâmplat şi cu I.C.I., în vârstă de 17 ani. Rămasă singură după ce iubitul său fusese arestat, fata începuse să practice prostituţia pe cont propriu, pentru a se întreţine. A apelat la Teodorescu pentru a o ajuta să închirieze un apartament în regim hotelier unde să „lucreze”. Tânărului nu i-a fost prea greu să o convingă să lucreze pentru el. Avea nevoie de bani pentru a-şi întreţine stilul de viaţă „condimentat cu petreceri, droguri şi jocuri de noroc”, după cum aveau să consemneze ulterior procurorii.

Teodorescu i-a impus imediat „iubitei” sale un regim strict , deosebit de sever. Fata lucra aproape non-stop, ajungând să-şi ţină un client în faţa blocului, pentru că încă nu terminase cu cel precedent. Orice pas făcea fata, inclusiv momentul în care se culca, trebuia adus la cunoştinţa proxenetului, sub jurământ. Fetei i se dădea normă, în funcţie de datoriile pe care le contracta Teodorescu sau de cheltuielile pe care anticipa că le avea. În general, pretindea minim 1.500-2.000 de lei zilnic.

20 de ore de muncă pe zi

După o reţetă similară a procedat proxenetul şi în cazul unei alte victime, Ş.D.T., pe care o cunoştea de la şcoală. Însărcinată, Ş.D.T. se prostitua deja, alături de altă tânără. Tânărul a convins-o „să meargă cu el”, asigurând-o că nu va mai trebui să se prostitueze. Avea să o facă doar I.C.I., iar Teodorescu şi Ş.D.T. urmau să trăiască din banii câştigaţi de aceasta. Evident, nu s-a întâmplat aşa. Dimpotrivă, beneficia de doar 4-5 ore de somn zilnic. În rest „lucra”, având 26-27 de clienţi zilnic, aceştia plătind 150 de lei pentru un act sexual sau 300 de lei ora, ori 400 de lei atunci când mergea la aceştia acasă. În schimb, Teodorescu o numea „nevasta sa”.

Viitorul copil ajunsese să-l încurce pe proxenet. Şi-a somat „nevasta” să avorteze, pentru a putea lucra în continuare. Fata a fost dusă imediat de mama proxenetului, Cristina Popescu, la o doctoriţă pe care o cunoştea. Aceasta a refuzat însă să facă operaţia, sarcina fiind prea avansată. A fost găsită imediat o altă soluţie. Fata urma să plece în străinătate cu Teodorescu şi „să tragă tare” până în momentul naşterii.

 Apoi ar fi trebuit să se întoarcă în ţară, iar copilul să fie crescut de mama proxenetului.

Deşi iniţial i se spusese că în străinătate se va prostitua tot într-un apartament, proxenetul s-a răzgândit şi i-a comunicat că va lucra „la stradă”. Fata a acceptat, mai ales că tânărul o asigura că va avea grijă de ea şi de copil şi chiar că vor mai avea un copil, împreună. Popescu le-a şi cumpărat două bilete de avion şi a achitat contravaloarea testelor COVID. Banii nu erau o problemă, fiind câştigaţi de cele două fete. Călătoria proiectată nu a mai avut însă loc, pentru că au intervenit organele de urmărire penală.

O mamă surogat

Pe parcursul activităţii sale, Teodorescu a fost ajutat de mama sa. Aceasta juca rolul unei mame pentru fetele exploatate. Le consola pe acestea, le încuraja, le mai acorda câte o oră de odihnă, îşi bârfea fiul, creându-le astfel impresia că au pe cineva cu care să discute, căreia să i se plângă. De 8 martie 2022, i-a făcut cadou lui Ş.D.T. o pereche de cercei de aur în valoare de 650 de lei. Fata câştigase şi aceşti bani, vânzându-şi trupul. „În realitate, aşa cum rezultă şi din interceptări, atitudinea inculpatei s-a dovedit a fi doar o perdea de fum, un miraj existenţial pentru victima căzută în plasa atent ţesută de inculpata Popescu Cristina împreună cu inculpatul Teodorescu Armand”, au notat procurorii.

Rolul mamei a fost esenţial în menţinerea coeziunii micului grup. Popescu dezamorsa tensiunile care apăreau între fete şi proxenet, convingându-le să rămână. Când I.C.I. i s-a plâns că se simte tratată ca un obiect de Teodorescu, mama acestuia a asigurat-o pe fată că e „copilul ei”. Lipsită de o familie veritabilă, tânăra s-a consolat cu acest gând.

Brutalitatea tânărului pe de o parte şi aparenţa de bunătate a mamei acestuia pe de alta au ameţit-o suficient cât să continue. „Constrângerea exercitată de inculpaţi asupra victimelor se manifesta prin ameninţări la adresa acestora mai mult sau mai puţin voalate, restricţionarea libertăţii lor de mişcare, limitarea timpilor de odihnă. Inculpatul era cel care furniza, de multe ori, clienţi persoanelor vătămate şi le impunea tariful pe care să-l practice pentru serviciile sexuale oferite acestora, iar inculpata se asigura, printre altele, că victimele rămân alături de fiul său. Conlucrarea infracţională celor doi inculpaţi, mamă şi fiu, a dat roade şi a condus la traficarea şi exploatarea victimelor”, au conchis procurorii.

În cursul procesului, cei doi inculpaţi şi-au recunoscut faptele, dar au încercat să-şi micoşoreze responsabilitatea, subliniind că victimele deja se prostituau. Această apărare a fost respinsă de magistraţii Tribunalului, care au arătat că proxenetul şi mama sa profitaseră de fapt de starea de vulnerabilitate în care se aflau fetele şi de vârsta lor fragedă. Teodorescu a fost condamnat la cinci ani şi patru luni de închisoare, pentru trafic de minori, iar mama sa, la trei ani din zece luni de închisoare, ca complice. Pedeapsa aplicată lui Teodorescu a fost contopită cu cea deja primită anul trecut, rezultând o condamnare finală de 7 ani, 8 luni şi 20 de zile de detenţie. Cei doi vor trebui să plătească 150.000 lei ca daune morale către cele două victime. Pronunţată luni, sentinţa poate fi contestată în faţa Curţii de Apel.https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/sclave-sexuale-intr-o-retea-mama-fiu-drama-prostituatelor-iesene-cu-25-30-clienti-pe-zi-ce-castigau-20-000-lei-zi-noapte–1619213.html

Related posts

Accident cu o victimă. Roțile unui autobuz tractat au sărit din prezoane (Foto)

Marius Parteni

Copil de 13 ani, aflat în plasament maternal – găsit spânzurat în grajdul locuinţei

Redacția

Caz misterios la Galaţi: Trei persoane au fost găsite moarte într-un apartament

Redacția
Încarcă...