NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Scandal la Primăria Sirețel

Primăria Sirețel, județul Iași, este condusă de soții Șpaiuc. Gelu Șpaiuc este primar, iar Doina Șpaiuc a fost aleasă viceprimar. Fostul secretar din comună a vizitat biroul femeii pentru a obține o simplă adeverință. Timp de două ore, Liviu Vasilică nu a fost lăsat să părăsească biroul, fiind acuzat de furt de acte. A fost nevoie chiar de intervenția polițiștilor

Scandal în comuna Sirețel, județul Iași, după ce fostul secretar al comunei, Liviu Vasilică, a cerut o adeverință pentru concediu medical, solicitată de soția acestuia, bibliotecară în localitate. Totul a început în dimineața zilei de 25.08.2021, când s-a îndreptat spre Primăria Sirețel, pentru a solicita documentele necesare. A dat peste secretara din instituție, care i-a înaintat o adeverință ce urma să fie semnată de primarul Gelu Șpaiuc.

Pentru că nu se afla în instituție, a apelat la serviciile viceprimarului Doina Șpaiuc, soția primarului. Femeia l-a refuzat repetat, moment în care Liviu Vasilică a încercat să părăsească biroul viceprimarului. Însă, Doina Șpaiuc s-a opus și s-a așezat în ușă pentru a-l bloca pe bărbat. Scandalul a durat aproape 2 ore, până când a venit Poliția. Viceprimarul avea impresia că Liviu Vasilică ar fi sustras alte documente existente pe birou. În 2019, comuna Sirețel a fost blocată după ce consilierii locali au refuzat să voteze bugetul local.

Liviu Vasilică trebuia să ajungă la soție, care era internată de urgență

Fostul secretar a povestit reporterilor „BZI” că avea nevoie urgentă de adeverință ca să o prezinte conducerii unui spital din Iași, acolo unde urma să fie internată soția.

  

„Am trecut printr-un adevărat calvar, soția mea are probleme serioase și se putea întâmpla o tragedie dacă nu ajungea la timp la spital. Nu știu ce măsuri a luat Poliția, dar sunt mulțumit că măcar m-au scos din captivitate și am putut să ajung la timp la spital. Sper totuși să se ia măsuri pentru că am fost lovit, bruscat și ținut închis atâtea ore”, a precizat Liviu Vasilică.

Culmea, reprezentanții Poliției l-au amendat chiar pe bărbat pentru că ar fi deranjat liniștea și ordinea publică.

„Ieri, un bărbat de 35 de ani a fost sancționat contravențional, conform legii nr.61/1991, deoarece a provocat scandal într-o instituție publică. Verificările continuă pentru stabilirea întregii situații de fapt”, transmit reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Viceprimarul Doina Șpaiuc spune că nu a semnat adeverința pentru că se supune soțului

Contactată telefonic, Doina Șpaiuc a precizat că nu a semnat adeverința pentru că nu își permite să iasă din cuvântul soțului, care deține funcția cea mai înaltă în instituție.

„El are ceva cu mine (Liviu Vasilică – n.r.) A venit să ceară o adeverință de salariat pentru soție. Primarul nu era. Da, Gelu, soțul meu. Domnul Vasilică are dosar de abuz în serviciu din perioada cât a fost secretarul Consiliului Local. Cum să-l țin sechestrat? L-ați văzut că e de două ori cât mine. I-am spus să înapoieze hârtiile, pentru că am observat că a luat ceva de pe birou. M-am întins spre el să-i iau hârtiile. Vine la primărie și face mișto, ca să-și bată joc de doamna (despre propria persoană – n.r.). Primarul nu mi-a dat dezlegare să semnez. I-am spus că putea să primească și pe e-mail hârtia de care avea nevoie. Mi-a spus și cuvinte urâte, mi-a spus că m-am ajuns”, a precizat viceprimarul.

continuare pe www.bzi.ro
Advertisements

Related posts

Stolniceni Prăjescu: ACTIVi împotriva violenței!

Redacția

Accident rutier la Răchiteni. Un copil de 3 ani a ajuns la spital

Redacția

Anunţ important pentru cetăţenii din comuna Valea Seacă!

Ema Roman
Încarcă...