NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Scandal la aeroport. Mai mulţi pasageri veniţi din Dortmund au refuzat carantina

O parte dintre cei circa 80 de pasageri veniţi miercuri, 25 martie, cu cursa de Dortmund au declarat că refuză să meargă în carantină. Autorităţile aeroportuare din Cluj-Napoca au chemat jandarmii şi spiritele s-au calmat. Germania se numără acum printre ţările din zona roşie.

Circa 10 pesoane din cei aproximativ 80 de pasageri veniţi cu cursa de Dortmund, din jurul orei 15.00, le-au spus poliţiştilor de frontieră că nu vor să fie carantinaţi. S-a ridicat vocea şi unii au trecut la ameninţări. Unii dintre ei au susţinut că au vorbit la Direcţia de Sănătate Publică şi au aflat că nu trebuie să stea în carantină. Marţi însă Germania a fost trecută la ţările din zona roşie, astfel toţi pasagerii care vin de aici trebuie carantinaţi. Alţi pasageri au susţinut că şi-au lăsat maşina în pacarea aeroportului şi se vor duce acasă în autoizolare.

Autorităţile aeroportuare au chemat jdandarmii şi spiritele s-au liniştit. Pasagerii au fost ţinuţi circa trei ore în terminalul vechi al Aeroportului şi apoi transportaţi la punctul de triaj înfiinţat la Sala Sporturilor din oraş. De aici, în funcţie de localitatea de domiciliu a fiecăruia, aceştia au fost luaţi cu transporturi speciale şi trimişi direct în locurile de carantină.

ZIARUL DE IASI

loading...
Advertisements

Related posts

Senat: Alimentarea cu apă nu poate fi oprită, din cauza restanțierilor, celor care-și achită facturile

Redacția

Toate clopotele din Moldova vor bate miercuri la prânz

Redacția

Coronavirus: Spania permite de la 1 iulie circulaţia liberă a cetăţenilor europeni

Redacția
Încarcă...