RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Scandal fără ieșire, la Hârlău. Disputa ține de furnizarea apei potabile

Locuitorii din zona Harlau sunt prinsi la mijloc, intr-un scandal, fara voia lor. Disputa dintre doua institutii ii poate lasa din nou fara o sursa importanta. In ultimele saptamani, scandalul a luat o amploare fara precedent si nimeni nu poate gasi o solutie la problema.

Disputa dintre Apele Romane si societatea de apa a judetului,ApaVital SA, a intrat intr-o noua etapa. Intre cele doua institutii s-a iscat un conflict, dupa ce locuitorii din zona orasului Harlau au ramas fara apa sau au primit apa infestata. Cei de la ApaVital SA au acuzat Apele Romane de faptul ca apa provenita din acumularea Parcovaci nu ar fi conforma, in timp ce reprezentantii Administratiei Bazinale de Apa Prut-Barlad, subordonata autoritatii centrale, au sustinut contrariul. De altfel, acestia din urma, au si aratat ca din acumularea Parcovaci apa pleaca fara restrictii. 

  

“În urma mai multor sesizari din partea locuitorilor din orasul Hârlau, prin care acestia îsi exprimau nemultumirea ca nu au suficienta apa potabila la robinete, ABA Prut-Bârlad a asigurat în totalitate necesarul de apa bruta conform abonamentului operatorului de apa SC ApaVital S.A. Totodata, la solicitarea operatorului de apa, institutia noastra a raspuns cu promptitudine tuturor solicitarilor de suplimentare a volumului de apa bruta furnizat. Conform prognozei hidrologice, ABA Prut-Bârladpoate asigura, din sursa Pârcovaci, tot necesarul de apa solicitat de S.C. Apavital S.A, conform abonamentului, pâna la sfârsitul anului. În ceea ce priveste calitatea apei din acumularea Pârcovaci, ABA Prut-Bârlad monitorizeaza în permanenta, din punct de vedere calitativ, apa bruta, prin laboratorul de calitate a apei, în conformitate cu legislatia în vigoare. Valorile obtinute, prin programul de monitorizare, pentru indicatorii fizico–chimici, inclusiv indicatorii fier si mangan, prezinta o încadrare calitativa corespunzatoare a apei brute în mod constant”, a spus Petru Avram, directorul Administratiei Bazinale de Apa Prut-Barlad.

Sursa: bzi.ro

Related posts

Un consilier liberal este „extrem de bucuros” că taxele locale vor crește

Răzvan Grecu

Cetățenii sesizează. Pericol de electrocutare în Parcul Peștișorul!

Marius Parteni

Ședință de CL săptămâna viitoare. Iată proiectele cele mai importante!

Marius Parteni
Încarcă...