NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Scade TVA-ul la lemnele de foc pentru populație. Președintele a promulgat legea

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat miercuri două legi potrivit cărora TVA-ul pentru livrarea lemnelor de foc va scădea la 5%.

Cele două legi vizează completarea alin. (3) al art. 291 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

Potrivit unuia dintre actele normative, cota redusă de TVA de 5% se aplică pentru livrările de lemn de foc, sub formă de trunchiuri, butuci, vreascuri, ramuri sau sub forme similare, care se încadrează la codurile NC 4401 11 00 şi 4401 12 00, realizate către persoane juridice sau alte entităţi, indiferent de forma juridică de organizare a acestora, inclusiv şcoli, spitale, dispensare medicale şi unităţi de asistenţă socială.

Celălalt act normativ menţionează că TVA de 5% se aplică, de asemenea, asupra bazei de impozitare pentru următoarele livrări de bunuri şi prestări de servicii: livrarea de lemn de foc către persoanele fizice, sub formă de trunchiuri, butuci, vreascuri, ramuri sau sub forme similare, care se încadrează la codurile NC 4401 11 00 şi 4401 12 00.

Advertisements
Advertisements
  

În prezent, TVA pentru livrarea lemnelor de foc este 19%, se menţionează în expunerea de motive, potrivit Agerpres.

digi24

Advertisements
Advertisements

Related posts

Solutiile gasite de tineri dupa ce RCA-ul a ajuns sa-i coste mai mult decat masina. Preturile cresc si de la un oras la altul

Redacția

Am facut calcule: Banii mai merită păstraţi în bănci doar ca să-i fereşti de hoţi

Redacția

INS: Rata şomajului în luna octombrie a crescut la 5,3%

Redacția
Încarcă...