NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Scade numărul pacienților infectați cu coronavirus care ajung la Spitalul Municipal Pașcani!

Trendul infectărilor cu coronavirus la nivelul municipiului Pașcani este în continuare descrescător, iar asta se traduce prin adresabilitatea mai scăzută a persoanelor care ajung în Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal Pașcani sau sunt internate pe diferite secții în unitatea medicală.

Medicul anestezist Gheorghe Carp, purtătorul de cuvânt al unității medicale, a constatat o situație mai bună în ultima perioadă, însă nu ne permitem să tratatăm pandemia cu detașare, este nevoie în continuare de multă responsabilitate din partea fiecăruia, și de un efort susținut al corpului medical.

”Astăzi, 22 noiembrie, la Spitalul Municipal Pașcani, erau 3 pacienți în CPU care așteptau rezultatul la testul PCR, 10 pacienți pozitivi pe Secția Medicină Internă, secția avea dedicate 22 de paturi pentru pacienții covid, cu forme ușoare spre medie, și 3 pacienți erau internați pe Secția de Boli Infecțioase. În Terapie Intensivă sunt internați cinci pacienți covid pozitivi. Incidența în municipiul Pașcani a scăzut, la fel și prezentările în Compartimentul de Primiri Urgențe. Au fost zile în care nu a fost nici un pacient pozitiv în așteptare la CPU, și se pare că lucrurile ușor, ușor, merg înspre bine. Probabil că lumea s-a vaccinat, a trecut prin boală. Un motiv bun ar fi și faptul că au fost acele două săptămâni în carere copiii au stat acasă, s-a început respectarea măsurilor de siguranță sanitară și toate au dus la această scădere”, ne-a precizat medicul Gheorghe Carp, purtător de cuvânt al Spitalul Municipal de Urgență Pașcani.

Și la Spitalul CF Pașcani veștile sunt bune! Din cele 35 de paturi destinate persoanelor cu forme medii de coronavirus, astăzi erau ocupate doar 6 dintre ele cu pacienți pozitivi.

  

Conform Direcției de Sănătate Publică Iași, în ultimele 24 de ore în județ s-au înregistrat 40 de cazuri noi de COVID-19 și 2 decese asociate acestei infecții.

De sâmbătă, 20 noiembrie, municipiul Pașcani a intrat în scenariul verde. Astăzi, rata de incidenză a cazurilor de coronavirus calculate pe ultimele 14 zile este de 1.26.

Advertisements

Related posts

PSIHOPEDAGOGIA SPECIALĂ – O MULȚUMIRE SUFLETEASCĂ PENTRU UNII, UN SUBIECT TABU PENTRU ALȚII (VIDEO)

Redacția

Alina, tânăra infectată cu coronavirus din Neamț care a murit la 27 de ani, a fost înmormântată în timp ce părinţii erau în izolare

Redacția

Medicii de familie din județul Iași aşteaptă stimulentele pentru că au avut pacienţi cu COVID

Redacția
Încarcă...