NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Sărbătorile Iașiului: Fără autocare cu pelerini din zone cu incidență Covid crescută

Sărbătorile Iașului vor fi organizate și în acest an, în condiții speciale din cauza pandemiei, într-o formă mai restrânsă și cu măsurile de protecție sanitare care se impun.  În fiecare an, zeci de mii de oameni merg la Iași, în această perioadă, pentru a se închina la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva.

Parte dintre pelerini ajung în oraș cu mașinile personale sau cu trenul. Dar mulți sosesc în ultimele zile dinaintea sărbătorii Sfintei Parascheva (prăznuită de ortodocși pe 14 octombrie) cu autocare, din toată țara. În condițiile sanitare actuale, cu o creștere zilnică a cazurilor de infectare cu coronavirus, primarul municipiului Iași, Mihai Chirica a declarat că nu vor fi permise pelerinaje organizate de credincioşii care vin din zone cu incidenţa covid ridicată.

În zonele în care sunt intrate în carantină acele localități, cetățenii nu se pot deplasa decât pentru niște motive foarte clare, legate de locul de muncă, măsuri de sănătate, alimentație. Nu vor putea părăsi localitățile acele autocare din zonele unde indicele de infectare este spre carantinarea localităților”, a declarat Mihai Chirica, primarul municipiului Iași.

Din cauza pandemiei de Covid-19 s-a renunțat în acest an la concerte și alte activități distractive, care se desfășurau în cadrul Sărbătorilor Iașiului. Primarul municipiului, Mihai Chirica a menționat că accentul se va pune pe sărbătorile religioase. Autorităţile iau în calcul scoaterea Sfintelor Moaşte din Catedrala Mitropolitană cu o săptămână mai devreme, pentru a evita aglomeraţia.

  
Advertisements

Related posts

Cum se încadrează fiecare județ în scenariile pentru deschiderea școlilor, Iașul este ”verde”

Redacția

Direcţia Paşapoarte de la Iaşi, cea mai aglomerată din ţară. Puteți merge în județele învecinate

Redacția

Cinci persoane, printre care şi fratele luptătorului Cătălin Moroşanu, au fost reţinute de DIICOT în acest caz. Afacerişti celebri din Bucureşti, multimilionari în euro, au fost şi ei puşi sub acuzare.

Redacția
Încarcă...