NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Sărbătorea Floriilor și a Hramului la Biserica ”Sfântul Gheorghe” din Fântânele

Programul liturgic a două mari sărbători creștin ortodoxe care se apropie, a fost anunțat astăzi de preotul Dumitru Cristea, parohul Bisericii ”Sfântul Gheorghe” din Fântânele.

Vineri, 23 aprilie, îl sărbătorim pe Marele Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință. În biserica din Fântânele, joi seara va fi oficiată Vecernia cu Litia, iar vineri va fi săvârșită Sfânta Liturghie, pomenirea morților și a ctitorilor.

Duminică, 25 aprilie când sărbătorim Floriile, preotul Dumitru Cristea ne-a menționat că va fi făcută și slujba Hramului Sfântului Gheorghe.

Cu această ocazie, vor fi sfințite două icoane care au fost donate bisericii. Una dintre ele este ”Sfânta Parascheva” într-un baldachin sculptat, în valoare de 6.000 de lei, persoana care a donat dorind să rămână anonimă.

  

În a doua  icoană care va fi adusă duminică, de Florii, este reprezentat Sfântul Gheorghe argintat și cu coroniță de aur, în valoare de 8.000 lei, donată de un părinte de la Mănăstirea Râșca.

La final, credincioșilor prezenți la eveniment le vor fi împărțite pachete cu sarmale și pește. Acțiunea va avea loc în curtea lăcașului de cult, respectând condițiile impuse de restricțiile sanitare.

Menționăm că în 2020, a fost primul an când Sfânta Liturghie cu ocazia hramului lăcașului de cult, a fost oficiată fără enoriași. În locul credincioșilor,  în biserică, pe mai multe scaune au fost așezate icoane, cât și o candelă aprinsă,pentru a acoperi golurile lăsate de lipsa acestora.

Advertisements

Related posts

Vacanță în Moldova – vizitarea parcului cu zimbri din Neamț

Redacția

Ședință de cl Răchiteni 26 aprilie 2017 (VIDEO)

Redacția

ȘEDINȚĂ CL TÂRGU FRUMOS 28 FEBRUARIE 2019 (VIDEO)

Redacția
Încarcă...