NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Parada costumelor populare, cupluri premiate pentru împlinirea a 50 de ani de la căsătorie și spectacol artistic la Heleșteni

A devenit o tradiție ca în fiecare an, la finalul lunii septembrie, sătenii din comuna Heleșteni să celebreze „Sărbătoarea la Heleșteni”. Sute de oameni din localitate s-au adunat să petreacă la evenimentul organizat de Primăria Heleșteni în colaborare cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Iași.

 

  

De la manifestație nu au lipsit nici oficialitățile. Șeful cabinetului Parlamentar, Baban Gheorghe, Victorel Lupu, senator în Parlamentul României, Mihaela Ivancea și Petronela Câtea- consilieri județeni, au fost prezenți în mijlocul sătenilor și au susținut alocuțiuni. În cadrul evenimentului, au fost premiate cu diplome, flori și bani, șapte cupluri care aniversează 50 ani de la căsătorie. De asemenea, opt elevi care au obținut rezultate deosebite la olimpiade, dar și profesorii coordonatori au fost recompensați de autoritățile locale.

Cel mai așteptat moment a fost parada costumelor tradiționale, când pe străzile comunei au defilat trei delegații din Heleșteni, Ucraina și Republica Moldova.

Atmosfera a fost întreținută de Ansamblul de dansuri al Căminului Cultural Heleșteni, Ansamblul Folcloric Mugurelul al USAMV Iași, Grupul folcloric perla din Cernăuți, artiștii Ștefan Diaconiță și Cristinel Iordăchioaia.

Advertisements

Related posts

Alina Eremia și Fuego, invitați la Ziua Comunei Strunga

Ema Roman

Primul strat de covor asfaltic pe drumul Șcheia- Alexandru I. Cuza

Diana Marcu

S-a atribuit contractul pentru renovarea unei şcoli din Tătăruşi

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site