NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Șapte pășcăneni beneficiază de o eșalonare la plată pentru datorii de peste jumătate de milion de lei

Consilierii locali au votat săptămâna trecută un proiect de hotărâre prin care au aprobat eșalonarea la plată a unor datorii totale de 531.748,28 de lei. Datornicii sunt persoane fizice, iar sumele datorate sunt generate de neplata la timp a obligațiilor rezultate din contracte de închiriere a unor locuințe de tip ANL, a unor concesiuni și a unui contract de închiriere a unei pășuni.

Beneficiarii acestei eșalonări la plată sunt șapte pășcăneni, care de-a lungul timpului au acumulat datorii către municipalitate. Suma imensă datorată de aceștia a fost acumulată în timp și este compusă în principal de penalități și dobânzi.

De exemplu, un chiriaș ANL datorează ca debit principal suma de 5.872 de lei, iar dobânzile și penalitățile ajung la 90.000 de lei. Această situație nu este singulară și demonstrează că funcționarii publici care aveau în fișa postului responsabilitatea urmării derulării contractelor de închiriere și concesiune nu și-au făcut treaba la timp.

Advertisements

În alt caz, diferența dintre datoria curentă și accesoriile instituite de municipalitate este mult mai mare. Pentru 7.700 de lei datorați de un pășcănean, penalitățile și dobânzile instituite sunt de 155.000 de lei.

Advertisements
  

Cei șapte pășcăneni au la dispoziție o perioadă între 12 și 60 de luni pentru a plăti sumele datorate în rate lunare egale.

Advertisements
Advertisements

Related posts

De ce fug românii de cumpărăturile online

Redacția

Plombarea străzilor începe, cel mai devreme, după sărbătorile Pascale

Marius Parteni

Zilele Municipiului Pașcani: Elena Gheorghe – prezenţă sigură. Se poartă discuții cu Voltaj, Hara, Akcent și Lidia Buble. Andrei Duban și Daniel Iordăchioaie au fost propuși ca prezentatori

Oana Cordoneanu
Încarcă...