NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Săptămâna viitoare ar trebui să înceapă faza a doua de vaccinare

Premierul Florin Cîțu a anunțat astăzi că săptămâna viitoare ar trebui să înceapă faza a doua de vaccinare, cea în care vor fi imunizaţi lucrătorii din domeniile critice și populația cu grad de risc.

El le-a cerut autorităților locale să sprijine demersurile legate de funcționarea celor 932 de centre, organizate în afara spitalelor pentru ca populația să beneficieze în cel mai scurt timp de dozele necesare de vaccin.

De asemenea, Florin Cîțu le-a cerut prefecților să mențină măsurile de protejare a sănătății și vieții cetățenilor.

Florin Cîțu: Faptul că am început această campanie de vaccinare nu înseamnă că pericolul a trecut și asta trebuie să spunem în fiecare zi. Această campanie vaccinare este complementară, ajută la /…/ pandemiei mai repede, dar încă suntem în pandemie, încă trebuie să respectăm aceste reguli. Şi dumneavoastră ca reprezentanţi ai guvernului în teritoriu trebuie să vă asigurați că aceste reguli sunt respectate. Trebuie cu toții să continuăm și să accelerăm această campanie de vaccinare. Vreau ca aceste 932 de centre să fie gata până la începutul etapei a doua, ceea ce înseamnă, săptămâna viitoare ar trebui să începem etapa a doua, deci înseamnă că aceste centre, care sunt extra, în afara spitalelor, ar trebui să fie gata săptămâna viitoare, şi nu cred că avem vreo scuză să nu fie gata.

  

Advertisements

Related posts

Strategia de vaccinare împotriva COVID-19. Românii, vaccinaţi în trei etape

Redacția

Rafila: Sper ca de Crăciun să nu avem o situaţie foarte complicată

Redacția

Cum se folosesc corect măştile pentru a ne proteja? Dialog cu medicul Doina Azoicăi

Redacția
Încarcă...