RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Salinoterapia, beneficiile tratamentului cu aerosoli salini. De ce boli putem scăpa dacă respirăm aerul din saline


Printre cele mai cunoscute saline din ţara noastră se numără Salina Ocnele Mari, Salina Târgu-Ocna, Salina Slănic Prahova, Salina Praid şi Salina Turda. Petrecerea timpului în oricare din ele poate fi cu adevărat benefică pentru organism, iar salinoterapia este foarte practicată în România, atât de turiştii din ţara noastră, cât şi de străini.

  

Salinoterapia reprezintă, aşa cum e simplu de intuit, tratamentul în salină. Această terapie este recomandată în tratarea afecţiunilor sistemului respirator cum ar fi astmul bronşic, rinită, rinită alergică, sinuzită, bronşită, răceală sezonieră, laringită, pneumonie, amigdalită cronică, alergii, dar şi pentru unele afecţiunilor ale pielii, acnee, dermatite, eczeme, psoriasis. Salinoterapia este benefică şi pentru creşterea imunităţii organismului. „Despre sare se ştie că are un efect bactericid, iar terapia cu aerosoli salini fluidifică şi creşte eliminarea de secreţii bronşice, în mare parte datorită ionilor negativi.

În salină, le este recomandată pacienţilor o cură de cel putin 30 minute şi să respire atât pe nas, cât şi pe gură, astfel încat mucoasa bucală şi cea a gâtului să intre cât mai mult în contact cu aceşti aerosoli salini. Salinoterapia este folosită în prevenirea unor boli, în ameliorarea unor simptome, precum şi în tratarea unor boli. Poate avea următoarele efecte: creşterea imunităţii şi detoxifierea organismului, reducerea oboselii cronice şi a stresului, este benefică în depresie şi stări de anxietate. De asemenea este recomandată în tratarea fibrozei chistice, a astmului bronşic, broniştei cronice, precum şi la fumătorii cronici. Salinoterapia face bine şi celor cu sindrom de apnee în somn, celor care suferă de insomnii, sinuzită cronică şi de infecţii din sfera ORL.

 Alergiile de sezon sunt ameliorate, salinoterapia mai este recomandată şi celor care au diferite eczema, dermatite, acnee cronică şi psoriasis”, explică Petru Emil Muntean – medic rezident pneumolog la Spitalul Clinic Judeţean Mureş În ce constă procedeul de salinoterapie Expunerea la aerosoli ajută la purificarea căilor respiratorii, stimulează eliminarea secreţiilor de la nivelul bronhiilor, reduce simţitor iritaţiile şi inflamaţiile şi totodată calmează tusea. Procedeul presupune inhalarea de aerosoli salini.

Advertisements

Aerosolii pot fi absorbiţi şi prin pielea expusă aerului din salină, ajutând în felul acesta la tratarea unor afecţiuni ale epidermei. Tratamentele în salină au devenit renumite în secolul 19, când s-a observat că minerii care lucrau într-o mină de sare aveau mai puţine probleme pulmonare decât locuitorii din zonă.

Advertisements

Citește articolul integral pe Adevarul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Povestea maiorul Ignat, care a murit cu mitraliera în mână oprind aproape de unul singur ofensiva germană, în Primul Război Mondial

Redacția

Veste bună! Se dă pământ gratuit dacă vrei să începi o afacere în domeniul agricol

Redacția

Cum se prepară „Ratuta domnească“, micul dejun savuros care-i impresionează rapid chiar şi pe cei mai delicaţi musafiri

Redacția
Încarcă...