RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Sălile de jocuri de noroc sunt interzise de acum în localităţile mici cu mai puţin de 15.000 de locuitori

Sălile de jocuri de noroc sunt interzise de acum în localităţile mici cu mai puţin de 15.000 de locuitori.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat ieri legea în acest sens, adoptată recent de Parlament.

Actul normativ prevede şi amenzi semnificative pentru încălcarea noilor reguli, de la 100 la 200.000 lei.

Potrivit datelor statistice după cel mai recent recensământ, localităţile mari, în principal municipii, dar şi unele comune din apropierea marilor oraşe, unde vor putea continua să funcţioneze sălile de joc, cumulează aproximativ 8.600.000 de persoane, mai puţin de jumătate din totalul locuitorilor de la nivel naţional.

  

După intrarea în vigoare a noii legi, în unele judeţe, cum sunt Giurgiu, Arad sau Brăila, vor mai exista păcănele doar în municipiile reşedinţă de judeţ.

Tot potrivit datelor oficiale, în România ar fi 100.000 de dependenţi de jocuri de noroc care ar fi şi cerut ajutor pentru a scăpa de această patimă, însă numărul lor ar putea fi semnificativ mai mare, dat fiind că în marile oraşe sunt numeroase astfel de săli de joc, de multe ori chiar mai multe pe aceeaşi stradă.

sursa radio iași

Related posts

Blăgeștiul nu se regăsește pe lista cu localitățile ce vor beneficia de finanțare pentru canalizare și distribuție de apă

Marius Parteni

Două locuințe ANL au fost repartizate unor pășcăneni

Oana Cordoneanu

Prima zi în vamă cu formularul digital de localizare. Majoritatea românilor ajunși luni la frontieră nu aveau documentul completat

Redacția
Încarcă...