RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie

Salariul minim pe economie va fi de la 1 ianuarie 1.550 lei, nu 2.000 de lei

Președintele PSD, Liviu Dragnea, spune că impozitul pe gospodărie, despre care s-a tot discutat încă din timpul guvernării Grindeanu, nu se va introduce de la începutul anului viitor. De asemenea, șeful social-democraților a lăsat a se înțelege că nici taxa de solidaritate, cuprinsă și ea în noul program de guvernare, nu va fi introdusă.

 

Despre așa-numitul impozit pe gospodării, șeful PSD a spus că nici acesta nu se va aplica de la începutul anului viitor.

  

„De la 1 ianuarie 2018 nu mai poate rămâne acel impozit pe gospodării pentru că el deja a fost compromis din cauza sau datorită întârzierilor din ultimele luni de zile. În schimb, impozitul pe venitul global sau globalizarea veniturilor este o opțiune care e în continuare importantă pentru noi, care poate fi aplicată sau nu anul viitor, dar într-un pachet mai mare de schimbare a sistemului de impozitare care să elimine birocrația și care să producă mai multe venituri pentru români”.

Cu prilejul acelorași declarații de după ședința coaliției la putere, Liviu Dragnea a negat și ceea ce scrie în programul de guvernare cu privire la creșterea salariului minim pe economie. Concret, șeful PSD a spus că salariul minim pe economie va fi, de la 1 ianuarie 2018, 1.550 lei, nu 2.000 de lei, cum scrie în documentul aprobat de Parlament la învestirea Cabinetului Mihai Tudose.

În programul de guvernare al Cabinetului Tudose, aprobat de Parlament cu circa 10 zile în urmă, scrie: „Începând cu 2018, vom reintroduce impozitul pe venitul global (IVG) la nivelul persoanei fizice. Implementarea acestui mecanism fiscal se va face prin intermediul sistemului informatic integrat organizat la nivelul ANAF, ceea ce va permite eliminarea risipei de timp din partea contribuabililor. În cadrul acestui impozit veniturile mai mici de 2.000 lei/lună vor fi scutite și se vor introduce mai multe deduceri care să încurajeze economisirea, investițiile și creșterea standardelor de sănătate și educație pentru populație”.

Sursa www.ziaruldeiasi.ro

Related posts

Pensiile majorate se plătesc începând de astăzi

Redacția

Raport BNR. Sistemul bancar din România, aproape de dezastru

Redacția

Ministrul Adrian Oros i-a sfătuit pe fermieri să îşi asigure producţiile

Redacția
Încarcă...