RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Salariul în parlamentul european poate ajunge la 9000 euro

Salariul unui europarlamentar poate ajunge până la 8.757,70 euro în formă brută, începând din iulie 2018. Toți banii pentru salariile europarlamentarilor provin din bugetul Parlamentului European.

 

  

Pe lângă salariu, un europarlamentar mai primește și alte sume de bani pentru activitatea sa. Acestea sunt grupate în:

Cheltuieli pentru deplasări

Europarlamentarii își pot deconta toate cheltuielile de deplasare la sesiunile plenare din PE, la întâlnirile de comitet sau la reuniunile grupurilor politice, care au loc la Bruxelles sau Strasbourg.

Diurna zilnică

Un europarlamentar mai primește și o diurnă de 320 de euro pentru acoperirea costurilor cu cazarea, mesele și alte cheltuieli pentru fiecare zi în care se află la Bruxelles sau Strasbourg, cu condiția ca ei să semneze registrul de prezență la evenimentele la care participă.

Pentru evenimentele și întâlnirile care au loc în afara Uniunii Europene, diurna zilnică este de 160 de euro, însă cheltuielile cu cazarea sunt decontate separat.

Costuri de cazare

În 2019, un europarlamentar mai poate primi și 4.513 euro pe lună, pentru a acoperi activitatea de europarlamentar, precum costurile cu închirierea biroului, costurile de management, abonamente la companii de telefonie etc.

Aflați amănunte de pe digi24.ro.

Related posts

Senator Vasile Toma: Partidul Social Democrat a ales seriozitatea si competenta!

Redacția

Conferință Municipală la PSD Pașcani. Pesediștii țin ședința într-o locație de la marginea orașului de frica unor proteste

Marius Parteni

Demersuri pentru PUG la Moțca

Marius Parteni
Încarcă...