RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
AdministrațieSănătate

Salariile personalului din sănătate și asistență socială cresc din această lună

Guvernul a adoptat astazi o ordonanță de urgență privind majorări salariale pentru personalul din sănătate, asistență socială și alte sectoare de activitate bugetară. Actul normativ aprobat de Executiv stabilește că, începând cu luna martie, salariile de bază ale personalului care ocupă funcţii din domeniul asistenței sociale, precum și ale personalului TESA din unitățile și centre de asistență socială cu sau fără personalitate juridică se majorează cu 20% faţă de nivelul salariului de bază aferent lunii decembrie 2023. Această majorare se acordă în două tranșe egale, începând cu data de 1 martie respectiv 1 iunie.

”Misiunea angajaților din asistență socială nu este deloc ușoară și trebuie răsplătită corect, în raport cu munca depusă. Așa cum ne-am angajat în timpul discuțiilor pe care le-am avut cu organizațiile sindicale reprezentative din acest domeniu, Guvernul României a majorat astăzi veniturile celor care și-au asumat să aibă grijă de cei mai vulnerabili dintre noi”, a declarat ministrul Muncii și SolidaritățiiSociale, Simona Bucura-Oprescu.

Ordonanța de urgență a Guvernului majorează și salariile de bază ale personalului din sănătate, precum și cele ale personalului TESA din sănătate, creșterea urmând să se facă tot eșalonat. De majorări vor beneficia și 235.611 de medici, farmaciști, biologi, chimiști, fizicieni, registratori medicali, statisticieni medicali și personal auxiliar-sanitar, personal TESA.

Actul normativ stabilește și faptul că medicii de medicină generală care efectuează gărzi în cadrul serviciilor de ambulanță și al structurilor de primire urgențe (UPU/CPU) din cadrul unităților sanitare vor beneficia de indemnizație pentru gărzile efectuate, în baza unui contract individual de muncă cu timp parțial.

  

https://telem.ro/salariile-personalului-din-sanatate-si-asistenta-sociala-cresc-din-aceasta-luna/

Related posts

Decizie: Persoanele care au făcut șoc anafilactic după prima doză de vaccin nu mai fac rapelul cu același vaccin. Cum vor fi imunizate

Redacția

Criza sângelui de la Iaşi: care sunt cauzele?

Redacția

Mesajul transmis OMS de medicul Cătălin Denciu, eroul incendiului de la Piatra Neamț

Redacția
Încarcă...