NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Salariaţii se vor bucura de un weekend prelungit de 4 zile la finalul lunii noiembrie

Salariaţii vor avea parte de o minivacanţă de patru zile la finalul lunii noiembrie, deoarece zilele de 30 noiembrie (Sfântul Andrei) şi 1 decembrie (Ziua Naţională a României), care vor pica luni şi marţi, sunt declarate zile nelucrătoare, conform Codului Muncii.

Astfel, în perioada 28 noiembrie – 1 decembrie salariaţii vor sta acasă. Totuși, există anumite categorii de angajați a căror muncă nu poate fi întreruptă în zilele declarate nelucrătoare, aceștia urmând a fi compensați prin zile libere în perioada imediat următoare. Este vorba despre cei care lucrează în unități sanitare sau de alimentație publică, dar și despre salariaţii a căror activitate nu poate fi întreruptă din cauza caracterului procesului de producție sau specificului activității.

Conform Codului muncii, salariaţii care nu pot beneficia de liberele legale trebuie să primească compensații în zile libere acordate în următoarele 30 de zile de către angajator. Dacă nu se acordă zile libere, salariaţii beneficiază de un spor la salariul de bază ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de bază corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru.

ziarul de iasi

  
Advertisements

Related posts

Risc major de îmbolnăvire la Iași. Sute de ieșeni stau în mizerie, fără apă potabilă. Explicațiile sunt HALUCINANTE

Redacția

Jaf cu focuri de pistol în centrul Pașcaniului

Marius Parteni

Zi de mare insemnatate pentru crestinatate. Incepe Postul Adormirii Maicii Domnului

Redacția
Încarcă...